Oekraïense soldaten tijdens een militaire trainingssessie in het noorden van het land.
Volledig scherm
Oekraïense soldaten tijdens een militaire trainingssessie in het noorden van het land. © AP

Westen discreet in gesprek met Kiev over mogelijk vredesoverleg en wat Oekraïne dan eventueel zal moeten opgeven om deal te sluiten

Amerikaanse en Europese functionarissen praten discreet met Oekraïne over een mogelijk toekomstig vredesoverleg met Rusland, bericht het Amerikaanse ‘NBC News’. De nieuwszender baseert zich op informatie van ingewijden. In de gesprekken zou in algemene zin zijn aangekaart wat Oekraïne mogelijk moet opgeven om een vredesdeal te kunnen sluiten, zeggen die bronnen.

73 reacties

  • oswald billiet

    6 maanden geleden
    Die "discrete" onderhandelingen hadden er al lang moeten zijn. Het is nu een vastgeroeste en zeer dure oorlog geworden die eveneens het westen uitput. De sancties tegen Rusland hebben Europa geen dienst bewezen, wel integendeel. Der Russen moeten zich terugtrekken maar zullen de Krim nooit lossen. Oekraïne herbouwen zal het Westen vele miljarden kosten. En dit is heel zeker de verdoken agenda van de onderhandelaars. Putin en Zelinski zullen dat wel aanvaarden.
  • Willy Bogaert

    6 maanden geleden
    Waarom altijd maar wachten om de juiste wapens te sturen . Poetin lacht met het Westen en het getreuzel .De tijd speelt in zijn voordeel .
  • hans voet

    6 maanden geleden
    Als je Oekraïne echt wil steunen, steun dan elk vredesinitiatief voor Oekraïne helemaal vernietigt is. Laat de wapenfabrikanten maar ergens anders hun kostje verdienen. Zij kunnen omschakelen op het produceren van opbouwende zaken.
  • henri sluyts

    6 maanden geleden
    Lever die F16 gevechtsvliegtuigen onmiddellijk en liefst een paar dozijn tegelijkertijd , Oekraïne zou snel bevrijd zijn .
  • Alex Huyghe

    6 maanden geleden
    Ik deel de mening van James Verlinden en Johan Praet: nog liever NATO troepen in Oekraïne dan nu opeens toegeven aan Poetin.