© BELGA

Heusdenaar Hans Vanwijn beëindigt contract met Gravelines

Hans Vanwijn zal niet langer spelen voor Gravelines in Frankrijk. In onderling overleg werd het contract van de 28-jarige Heusdenaar met onmiddellijke ingang beëindigd.

Vanwijn speelde sinds dit seizoen bij Gravelines. Daar vond Vanwijn coach Laurent Legname terug, waarvoor hij in 2020-2021 bij Dijon speelde en vice-kampioen van Frankrijk werd. Voor de Heusdenaar was dat één van de belangrijkste reden waarom hij voor de Noord-Franse club koos. Maar Gravelines staat ondertussen op een gedeelde laatste plaats in de Franse competitie. “Legname werd door tegenvallende resultaten enkele weken geleden ontslagen, en dat was voor mij de druppel om mijn contract te beëindigen”, legt Vanwijn uit. “Na de coachwissel hebben we nog altijd niet gewonnen, negen nederlagen op rij dus met Gravelines. Dat is heel frustrerend, want ook vorig seizoen heb ik veel verloren bij Nanterre. Ik werd daar ook door de club verplicht om te vroeg opnieuw te beginnen na een zware enkelblessure. Ik ben sindsdien nog altijd niet op mijn niveau van voordien geraakt. De voorbij weken werden er extra trainingen ingevoerd door de slechte resultaten, wat ook niet goed was voor de belasting op mijn enkel. Ook al kreeg ik ondertussen wel het vertrouwen van de coach en manager, mijn beslissing om te stoppen was al gevallen. Mentaal en fysiek ging het helemaal niet meer goed met mij.”

Toekomst

“Ik heb momenteel geen flauw idee wat de toekomst zal brengen”, zegt de voormalig belofte (2016) en speler (2020) van het jaar in de Belgische competitie. “Eerst even rusten, zodat mijn enkel volledig kan genezen. Ik wil ook terug plezier in het spel vinden. Ik wil absoluut mijn oude niveau terug halen. Tijd doorbrengen met mijn vriendin en dochter, maar te lang stil zitten mag ik zeker niet doen. De kans is dat ik terug in België kom spelen. Mijn statistieken van de voorbije maanden zijn niet zo goed, dus verwacht ik niet dat ik onmiddellijk veel aanbiedingen zal krijgen (gemiddeld 4,7 punten en 3,2 rebounds na 9 wedstrijden, de minste voor Vanwijn sinds 2014-2015, nvdr). Een terugkeer naar Limburg United? Ik denk dat de ploeg al vol zit daar, zoals de meeste andere ploegen. Ik ben sinds donderdag terug in België. Daardoor heb ik training kunnen geven op mijn eigen basketbalkamp in Laakdal.”

.  JoPe

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer