© SD

Sinterklaas voelt zich al helemaal thuis in Hasselt: “Ik kom ontzettend graag naar Limburg”

Sinterklaas is, na een namiddag, al helemaal thuis in Hasselt. Honderden kinderen groetten hem tijdens zijn doortocht in de binnenstad stad. Uiteindelijk kroop de Sint in een hoogtemeter om een Sintpop te onthullen op de Grote Markt die daar blijft zolang Sinterklaas in Hasselt woont. Hij opende ook het Huis van de Sint.

Sinterklaas is aangekomen in Hasselt en het was moeilijk om dat niet opgemerkt te hebben. De kwieke Sint leek immers overal tegelijk te zijn. “Ik kom ontzettend graag naar Limburg en naar Hasselt”, verklapte de Sint. “De mensen zijn hier vriendelijk en alles is netjes.”

Sinterklaas werd begroet door honderden kinderen terwijl hij zich, veilig vastgegespt op zijn schimmel, richting de Grote Markt begaf. Zo bezocht Sinterklaas eindelijk het Huis van de Sint. Heel uitzonderlijk kan dat nog één keer in het oude gerechtshof op de Havermarkt. Daar staan immers ingrijpende bouwwerken gepland, die tot meer dan 50 appartementen, kantoren en horeca moeten leiden. De bouwvergunning van die werken is afgeleverd. De start van de werken is voorzien in het voorjaar van volgend jaar. De verkoop van de projecten gaat van start in het voorjaar van 2024, de eerste opleveringen staan gepland voor het najaar van 2026.

Maar Sinterklaas gaat daar weinig van merken tijdens de komende maand. Hij kan er uitrusten, een filmpje genieten, lekkere speculaas proeven, wat de snoeper al meteen illustreerde, pakjes inpakken en zoveel meer. En vooral, wie ‘s namiddag het Huis van de Sint bezoekt, kan hem of de pieten daar zomaar tegen het lijf lopen.

Lang kon de Sint wel niet genieten van zijn huis, want de schimmel stond alweer klaar voor een tochtje richting Groenplein waar Sinterklaas, op zijn troon, alle kinderen ontving nadat burgemeester Steven Vandeput (N-VA) en schepen Laurence Libert (Open Vld) hem officieel begroetten in de stad.

Dat rondje Sint begroeten liep flink uit en dan moest Sinterklaas alweer terug richting zijn Huis waar Armand Schreurs en Karen De Greeve hem onderdompelen in het Hessels. Sinterklaas is helemaal in het land. Vanaf nu kunnen, één maand lang, schoentjes gezet worden. Wie flink zijn best doet, vindt die ‘s morgens ongetwijfeld gevuld met wat lekkers, weer terug.

© SD

© SD

© SD

© SD

© SD

Dirk Jacobs

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer