Wouter Vrancken wordt de nieuwe coach van Lommel United

Lommel United heeft met Wouter Vrancken (38) een nieuwe coach aangesteld. Dat meldt de club die volgend seizoen in de eerste amateurdivisie opnieuw door het leven gaat als Lommel SK. Huidig T1 Tom Van Imschoot keert terug naar zijn vorige functie van sportief coördinator.

Vrancken was de voorbije drie seizoenen werkzaam bij THES Tessenderlo en tekende in Lommel een overeenkomst voor één seizoen, met optie voor een bijkomend seizoen “ongeacht of er volgend seizoen in 1B of de eerste amateurliga gespeeld wordt”.

De voormalige middenvelder van STVV, AA Gent, Racing Genk, KV Mechelen en KV Kortrijk begon zijn carrière als coach bij Gravelo, na het beëindigen van zijn spelersloopbaan in 2010. Die club loodste hij van vierde naar tweede provinciale. Daarna ging Vrancken aan de slag bij THES Tessenderlo, waarmee hij van eerste provinciale naar de tweede amateurliga promoveerde.

Afgelopen vrijdag verloor Lommel nog het beslissende duel in de play-downs tegen OH Leuven (1-0). Het werd zo gedwongen tot degradatie naar de eerste amateurdivisie. Toch kan Lommel voor de groene tafel nog wel zijn plekje in 1B veiligstellen. Als Antwerp of Moeskroen via het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) geen proflicentie krijgt, blijft Lommel een profclub.

Aangeboden door onze partners