© BELGA

Bryan Heynen over strafschopfase: “Voor mij was het penalty, vreemd dat ref VAR niet volgde”

KRC Genk ging zaterdagavond met 3-2 de boot in op het veld van Antwerp. Na afloop ging het vooral over de beslissingen van scheidsrechter Lothar D’Hondt. “Naar mijn gevoel hadden we een strafschop moeten krijgen”, zegt aanvoerder Bryan Heynen.

Tom Mas

“Waar het vandaag fout is gelopen? In de beginfase, toen hebben we de wedstrijd weggegeven”, opent Heynen. “We waren niet scherp genoeg en pakken snel twee vermijdbare doelpunten. Daarna slikken we dan ook nog die 3-0, dan wordt het moeilijk.”

Toch knokte blauw-wit zich terug in de wedstrijd. Eerst zorgde Andi Zeqiri voor de aansluitingstreffer en net voor rust claimde Racing een strafschop voor een fout op Heynen. “Ik heb de beelden nog niet teruggezien, maar naar mijn gevoel was het wel een strafschop”, zegt hij. “Ik word aangelopen op het moment dat ik de kans heb om de bal te verlengen. De VAR komt zelfs tussen, dat gebeurt normaal enkel als zij vinden dat het een clear error is. Maar de ref blijft toch bij zijn beslissing, dat vind ik vreemd. Als we met 3-2 de rust in gaan, krijgen we na de pauze een heel andere wedstrijd. Maar zelfs bij 3-1 hadden we altijd het gevoel dat we het nog konden rechttrekken. Jammer genoeg is dat niet gelukt.”

Naast die strafschopfase was er ook veel te doen over de tackle van Vincent Janssen op de enkel van Joseph Paintsil in het begin van de tweede helft. “Ik heb de beelden nog niet teruggezien, dus ik kan er weinig over zeggen”, klinkt het bij de Genkse kapitein. “Het zag er fel uit, maar op het moment zelf dacht ik dat geel correct was.”

Voor blauw-wit komt er zo een einde aan een lange ongeslagen reeks. “Maar dat kruipt niet in de hoofdjes”, besluit Heynen. “Als voetballer wil je natuurlijk altijd winnen, maar dat gaat niet. Het is jammer dat we vandaag op deze manier verliezen. Maar de focus moet nu meteen naar de belangrijke match van donderdag in Ferencvaros.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer