Israëls buurlanden verkeren in grote financiële problemen. Als de G7 niet instapt, zullen anderen dat doen

De buren van Israël – met name Egypte, Jordanië en Libanon – bevinden zich vandaag in een nog precaire economische situatie dan tijdens eerdere grote conflicten met Israël in deze eeuw, blijkt uit berekeningen van het Atlantic Council’s GeoEconomics Center.

Waarom is dit belangrijk?

Alle conflicten, vooral die van de afgelopen jaren, hebben een militaire en economische dimensie. Het is tijd voor de G7 om alle instrumenten die ze tot haar beschikking heeft te gaan gebruiken. Anders zullen anderen dat doen.

In het nieuws. De Atlantic Council baseerde zich voor haar berekeningen op de "Misery Index" van deze landen. Die index houdt rekening met de som van de inflatie- en werkloosheidscijfers en is vandaag hoger dan op enig ander moment sinds 2000. 

  • Terwijl vroegere brandhaarden die buurlanden voor uitdagingen stelden, hadden ze niet tegelijkertijd te kampen met het risico van een recessie of erger. 
    • De inflatie in Egypte steeg in september tot 38 procent en zijn valutareserves drogen sne
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer