“Anaïs of Rémi forceren om hun bord leeg te eten, heb ik nooit gedaan. Ik sta er alleen op dat ze van alles een hapje proeven”, getuigt Laurence.
Volledig scherm
PREMIUM
“Anaïs of Rémi forceren om hun bord leeg te eten, heb ik nooit gedaan. Ik sta er alleen op dat ze van alles een hapje proeven”, getuigt Laurence. © Steven Richardson

“‘Mama, ga jij dood?’, vroeg mijn 5-jarige dochter plots”: Laurence vocht 13 jaar lang tegen eetstoornis

Mijn lijf mijn levenLaurence (33) voelde zich lange tijd niet goed in haar vel, en dat uitte zich door een eetstoornis die ze probeerde te verbergen. “Het leek alsof ik uit twee verschillende personen bestond”, vertelt ze. Want achter haar lachende masker ging dertien jaar lang een zware innerlijke strijd schuil. “Nadat mijn moeder me erop wees dat ik verdikt was, begon ik mijzelf uit te hongeren.”

  1. ▶ Mogelijk eerste sterfgevallen door eten van vlees van ‘zombieherten’: om welke ziekte gaat het en wat is het risico voor ons?
    PREMIUM
    HLN legt uit

    ▶ Mogelijk eerste sterfgeval­len door eten van vlees van ‘zombieher­ten’: om welke ziekte gaat het en wat is het risico voor ons?

    In de Verenigde Staten zijn twee jagers gestorven nadat ze vlees hadden gegeten dat vermoedelijk afkomstig was van zogenaamde ‘zombieherten’. Het zou dus mogelijk om de eerste overdracht ooit kunnen gaan van de dodelijke ziekte naar mensen. Dat melden onderzoekers van de Universiteit van Texas via een nieuwe publicatie in het wetenschappelijke tijdschrift Neurology. Maar wat staat er precies in hun wetenschappelijke publicatie? Waaraan lijden die ‘zombieherten’? En wat is het gevaar voor ons? HLN-wetenschapsexpert Martijn Peters beantwoordt vijf vragen in deze HLN legt uit podcast.
  2. Zeldzaam pijnsyndroom maakt leven van Marlot (33) ondraaglijk: “De minste aanraking voelt alsof er een vrachtwagen over mijn arm rijdt”
    PREMIUM

    Zeldzaam pijnsyn­droom maakt leven van Marlot (33) ondraag­lijk: “De minste aanraking voelt alsof er een vrachtwa­gen over mijn arm rijdt”

    Een verbrijzelde pols bezorgt de 33-jarige Marlot nu al acht jaar dagelijks helse zenuwpijnen. En dat door een banale valpartij in de tuin. Altijd heeft ze pijn, overal kan die plots opduiken, als een sluipmoordenaar, vertelt ze in Dag Allemaal. “Er is een toestel dat mij kan helpen, maar dat kost zo’n 47.000 euro en wordt niet terugbetaald.”