stadion
Sclessin
toeschouwers
19617

KV Mechelen pakt in 89e minuut punt van de hoop tegen Standard na foutje Balikwisha

zo 5 november 2023 16:00
  1. 11' - Verv. Marlon Fossey door Gilles Dewaele
  2. 14' - Geel - Lion Lauberbach
  3. 22' - Doelpunt vrije trap - Hayao Kawabe (1 - 0)
  9. 87' - Verv. Kamal Sowah door Stipe Perica
  10. 89' - Doelpunt - Rob Schoofs (1 - 1)
  11. 90+2' - Geel - Zinho Vanheusden
  12. 90+2' - Geel - Elias Cobbaut
  13. 90+3' - Geel - Gaëtan Coucke
Jupiler Pro League - speeldag 13 - 05/11/23 - 16:00
timeiconplayerhomeTimehomeIconhomePlayerscoreawayPlayerawayIconawayTime
22'
Hayao Kawabe
22'
1 - 0
89'
Rob Schoofs
1 - 1
Rob Schoofs
89'

Het gelijkspel van de hoop voor KV Mechelen? Met Fred Vanderbiest als interim-coach pakte Malinwa in het absolute slot nog een punt tegen Standard. De Rouches leken na een knappe vrijschopgoal van Kawabe op weg naar de zege, maar een foutje van Balikwisha leidde de 1-1 in. Schoofs strafte genadeloos af.

Standard - KV Mechelen in een notendop:

Sleutelmoment: In minuut 89 gaat het licht even uit bij Balikwisha. De middenvelder, nog maar net ingevallen, verstuurt een bal richting zijn doelman, maar ziet niet dat Antonio daar nog op de loer ligt. De bal belandt daardoor bij Rob Schoofs, die de gelijkmaker kan binnentikken.

Man van de Match: Tot op een minuut van het einde leek Kawabe de matchwinnaar te worden, maar dan bezorgt Schoofs Mechelen nog een punt. De Mechelse draaischijf toonde ook al staaltjes van zijn kunnen doorheen de tweede helft en was samen met Mrabti de beste bezoeker.

Opvallend: Een punt, maar opnieuw geen overwinning voor Mechelen. Dat betekent dat ze daar al meer dan 2 maanden wachten op een nieuwe zege. De laatste dateert namelijk al van 2 september, thuis tegen Eupen.

Dominante Rouches voor rust

Een trainerswissel doet wonderen. Ook in Mechelen geloofden ze in die ingreep en dus gingen ze niet met Steven Defour, maar wel met Fred Vanderbiest op zoek naar punten in Luik.

Maar een succes leek het niet meteen te worden. De bezoekers werden al snel gedomineerd door een gretig Standard, dat enkele vroege kansen de nek omwrong.

Na 22 minuten was het dan toch prijs. De Rouches kregen een vrije trap rond de 16 en Kawabe posteerde zich achter de bal. De Japanner krulde de bal knap over de muur en voorbij een aan de grond genagelde Coucke: 1-0.

Ook daarna was het de thuisploeg die de touwtjes in handen had en meerdere kansen creëerde op een tweede doelpunt, maar zowel Sowah als Kanga sprongen niet goed om met de mogelijkheden.

En uiteindelijk mocht Standard nog opgelucht ademhalen voor rust, want aan de overkant misten ook Lauberbach en Schoofs elk een dot van een kans.

Balikwisha deelt geschenkje uit

De donderpreek van de nieuwe Mechelse trainer tijdens de rust leek in de tweede helft wel zijn vruchten af te werpen. De Mechelaars kwamen het scherpst uit de kleedkamer en namen de dominantie van Standard voorzichtig over.

Mrabti knalde enkele keren richting de kooi van Bodart, Lauberbach kopte naast en Bafdili zag Bodart nog uitpakken met een knappe save op zijn schot. Net als zo vaak dit seizoen wilde de bal er maar niet in.

Maar net toen de bezoekers de hoop eindelijk opgegeven hadden, kregen ze nog een ultiem geschenk van Balikwisha. De middenvelder speelde zonder kijken achteruit en bracht zijn ploeg zo nog diep in de problemen.

Schoofs profiteerde namelijk optimaal van het foutje en zette in minuut 89 nog de 1-1 op het bord. En zo sprokkelt zowel de nummer 14, 15 als 16 in onze competitie punten op speeldag 13. Het wordt nog spannend onderin.

Carl Hoefkens (Standard): "Deze match wilden we absoluut winnen. Het is heel frustrerend als je het dan in de laatste 10 minuten weggeeft. De manier waarop is ook sneu, maar zoiets kan gebeuren. Voor mij is de ploegprestatie belangrijker en ik vond dat we in de 2e helft niet scherp genoeg waren. We hebben het 25 minuten echt moeilijk gehad, maar je verwacht dat we dan professioneel kunnen zijn en de controle weer overnemen. Als dat dan uiteindelijk gebeurt, krijgen we een heel dom doelpunt tegen. En we gingen ook gewoon niet genoeg op zoek naar de 2-0, ondanks een pak goeie kansen."

Fred Vanderbiest (KV Mechelen): "Qua spel, enthousiasme, beleving en mentaliteit zat het vandaag heel goed. In balbezit waren we wel iets te onrustig, zeker in de eerste 25 minuten. Dat is dan ook het grootste werkpunt na vandaag. Maar na de 1-0 stonden we op en waren we zelfs de betere ploeg. Met 3 grote kansen moet je eigenlijk al voor rust gelijkmaken. Na rust hebben we dan hoger druk gezet en niets meer weggegeven. Dat we hier nog een punt pakken kan een ommekeer zijn en voor een boost zorgen bij de jongens."

Fase per fase

17:58

Einde!

Tot op enkele minuten van het einde leek Standard af te stevenen op een simpele thuiszege, maar dankzij een slechte bal van Balikwisha richting zijn doelman gaat Mechelen toch nog met een punt aan de haal: 1-1!

90+8' tweede helft
90+7'

Bassette snoept de bal af van Bokadi en Laifis en wordt daarna foutief afgestopt. Zo versiert hij wel nog een ultieme kans voor Mechelen, maar die levert niets meer op.

90+6'

Bij Standard proberen ze nog wel, maar het stevige blok van Mechelen geeft nu geen krimp meer. We krijgen hoogstwaarschijnlijk een puntendeling.

90+3'
KV Mechelen
90+3'

Ook bij Mechelen gaan ze nog even aan het klungelen. Tot twee keer toe maait een verdediger half naast de bal, gelukkig voor hen wordt de fase afgevlagd wegens buitenspel. Vreemde situatie.

90+2'
90+2'

Het gaat er nog even stevig aan toe op een vrije trap van Standard. Cobbaut verliest zijn kalmte en belandt in een vechtpartijtje met Vanheusden. Ze krijgen allebei geel.

90+2'
KV Mechelen
90+2'
90+1'

6 - extra time

Er komen 6 minuten extra tijd bij.
89'

Daar is de 1-1!

Wat een geklungel in de verdediging van Standard! Balikwisha, net ingevallen, speelt terug tot bij Bodart, maar heeft niet in de gaten dat Antonio daar nog staat. Bodart kan nog net wegtikken, maar de bal belandt zo in de voeten van Schoofs. Die kan de bal in een leeg doel binnenwerken. Alles te herdoen!

89'
87'

Doelpuntenmaker Kawabe mag gaan rusten. Zijn vrije trap beslist voorlopig deze partij.

87'
87'

Price neemt de bal mee op snelheid en lijkt zo nog eens een aanval op poten te kunnen zetten. Konate neemt geen risico en laat zijn been hangen, een gele kaart is zijn deel.