De blik van Maxim Volant spreekt boekdelen na de zoveelste opdoffer: “We liepen achter de feiten aan.”© GOYVAERTS/GMAX AGENCY

VOETBAL  2DE AFDELING VVB: lyra-lierse - ksk tongeren 2-4

Maxim Volant en Lyra-Lierse balen na verse opdoffer: “We moeten ons snel in veiligheid spelen”

Eén week na de eerste uitzege van het seizoen bij Berchem Sport beet Lyra-Lierse op het eigen Doelvelden al voor de zesde keer in deze competitie in het zand. Tegen Tongeren werd het 2-4. Zo krijgen de Pallieters maar geen lijn in hun prestaties. “De eerste ambitie is om ons veilig te stellen”, beseft verdediger Maxim Volant.

Kurt Guldentops

De 0-1-overwinning in de derby tegen Berchem Sport deed veel deugd. Maar weg goed gevoel. Zaterdag keken de Pallieters na nog geen half uur spelen tegen een dubbele achterstand aan. En bleven de Lierenaars na een avond achtervolgen voor de zesde keer in elf wedstrijden met lege handen.

“Ja, we hoopten die prestatie tegen Berchem een vervolg te geven”, analyseerde Maxim Volant. “Maar een overwinning heeft er tegen Tongeren nooit ingezeten. Integendeel. Het was gewoon te weinig en we liepen achter de feiten aan. De aansluitingstreffer meteen na rust bracht even hoop, maar die derde tegengoal op het uur sneed ons de adem af. En zo vinden we maar geen constante in onze prestaties. Na de recente vier op zes glijden we nu alweer terug naar af.”

Verzachtende omstandigheden

Lyra-Lierse mocht tegen Tongeren wel wat verzachtende omstandigheden inroepen. Met Cel Teunen, Gianni Vets en Maxim Deckers telden de Pallieters drie geschorsten. Mathias Nys, Youssef Boulaouali, Mats Sterkens, Jason Van Achteren en Tomas Muyldermans waren al evenmin inzetbaar. “Geen enkele ploeg in onze reeks kan zoveel afwezigen opvangen”, zucht Maxim Volant. “We opereerden in een andere veldbezetting en moesten zoeken naar automatismen. Dat is allemaal niet bevorderlijk voor een goed resultaat. Voor de jongens die in de ploeg worden gedropt is het niet makkelijk, want we waren dit seizoen nog maar zelden een geoliede machine.”

Druk richting de winterstop

Lyra-Lierse wacht bovendien nog een pittig programma voor de winterstop. “We beseffen dat we nog een aantal zware kleppers op ons bord krijgen. Het moet dan ook de eerste doel worden om ons snel op veilig te spelen. Ik blijf ervan overtuigd dat er voldoende kwaliteit in deze kern schuilt. Maar door allerlei omstandigheden moeten we gedurig schuiven en wisselen.”

Seppe Kil (foto) vorige week nog matchwinnaar droop het veld af na afloop.© GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Charles Kwateng lukte nog de 2-3 in minuut 82, maar meer zat er niet in…© GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer