Ga naar de inhoud

BEKIJK: Het moment waarop Michael Vanthourenhout en Eli Iserbyt EK beslisten: "Grote dankjewel aan hem"

 zo 5 november 2023 16:34

Een flits, even oponthoud en de vogel was gaan vliegen. Michael Vanthourenhout en Eli Iserbyt hebben het EK veldrijden met een actie beslist. De ploeggenoten bij Pauwels Sauzen-Bingoal gaven de tegenstand zo het nakijken. Vanthourenhout had ook de benen om een lange solo van 50 minuten af te maken. "Ik kon vol gaan van start tot finish", reageert de tweevoudige Europese kampioen.

"We hebben vol zijn kaart getrokken."

 

Eli Iserbyt heeft weinig moeite om toe te geven dat hij Michael Vanthourenhout de nieuwe Europese titel gunt. 

 

"Ik heb mijn wedstrijd dan ook op Michael afgestemd. Hij gaf een goede indruk, we hebben het besproken in de eerste rondes", zegt zijn ploeggenoot bij Pauwels Sauzen - Bingoal.

 

"Ik ben blij dat hij het kon afmaken. Hij heeft het zeker niet gestolen, want ik zag dat hij snel de betere was in deze omstandigheden. De Belgische ploeg heeft heel goed werk geleverd."

Ik kon vol gaan van start tot finish.

Michael Vanthourenhout

Samen beslisten ze de koers. Vanthourenhout trok door, Iserbyt liet het gaatje met veel plezier vallen. En zo kreeg die eerste een deugddoende zege voorgeschoteld.

 

"Eli riep naar me dat ik mocht proberen", vertelt hij in een eerste reactie. "Een grote dankjewel naar hem en de Belgische ploeg is op zijn plaats. Het is mooi dat zoiets nog kan in het hedendaagse veldrijden."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

"Ik kwam zonder stress en verwachtingen naar het EK. Een rol die ik aangenaam vind om naar een kampioenschap te trekken. Dat kwam natuurlijk omdat het seizoen niet goed ging. Maar na de Koppenberg voelde ik me sterk."


"Vandaag was mijn dag. Ik kon vol gaan van start tot finish. Jammer dat ik de Belgische trui nu niet kan tonen, maar dat is bijzaak", besluit de tweevoudige Europese kampioen.

Gerelateerd: