Boektopia

Derde editie Boektopia lokt pak meer bezoekers: 47.000 boekenliefhebbers zakken af naar Kortrijk

Boekenevenement Boektopia heeft een geslaagde editie achter de rug. De opvolger van de Boekenbeurs klokt af op 47.000 bezoekers. In totaal werden 105.000 boeken verkocht. Dat is een pak meer dan vorig jaar.

In Kortrijk Xpo is de derde editie van Boektopia afgelopen. Het boekenevenement werd dit jaar de opvolger van de Boekenbeurs met meer dan 700 voorstellingen en signeersessies tijdens de herfstvakantie. De organisatie blikt terug op een geslaagde editie met 47.000 bezoekers, een stijging met 70 procent tegenover vorig jaar.

“Het geslaagde openingsweekend bleek een voorbode op wat zou komen. Dat weekend lokten we dubbel zoveel bezoekers als het jaar ervoor en die tendens hebben we verder gezet met 1 november als absolute topdag”, zegt Boektopia-directeur Patrick Boeykens.

In totaal werden er 105.000 boeken verkocht op Boektopia. Dat is meer dan een verdubbeling tegenover vorig jaar. Wie op Boektopia een boek kocht, kreeg bovendien een boekencheque van 10 euro. Hiermee kunnen bezoekers van de boekenbeurs achteraf nog een boek kopen in een boekhandel in Vlaanderen.

Nieuwe editie

Ook volgend jaar zullen boekenliefhebbers terecht kunnen in Kortrijk. De vierde editie van Boektopia zal plaatsvinden van 26 oktober tot en met 3 november. De organisatie denkt alvast aan een groter boekenaanbod, een grotere oppervlakte en meer beleving.

Meest gelezen