VIDEO. Beste doelman ter wereld zal niet goed slapen na treffer van Orel Mangala

Aston Villa heeft op de elfde speeldag in de Premier League een verrassende 2-0 nederlaag geleden op het veld van Nottingham Forrest. Een doelpunt van Rode Duivel Orel Mangala legde de wedstrijd in een beslissende plooi, al deed ook de Argentijnse doelman Emiliano Martinez -afgelopen week op de Ballon d’Or nog winnaar van de Lev Yashin-trofee voor beste doelman te wereld- zijn duit in het zakje.

Michael Van Damme

Ola Aina opende al na amper vijf minuten de score voor Nottingham Forrest. Vlak na de rust zorgde Mangala (47”) voor de dubbele voorsprong met zijn eerste doelpunt van het seizoen. De Rode Duivel haalde knap uit vanop afstand, al sloeg Emiliano Martinez een belabberd figuur. Na een acrobatische redding ging de bal alsnog ietwat knullig in doel.

Villa-coach Unai Emery gooide op het uur Youri Tielemans in de strijd, maar ook hij slaagde er niet meer in om het tij te doen keren. Leander Dendoncker mocht in het slot nog invallen.

Nottingham Forrest vergroot door de overwinning zijn voorsprong op de degradatiezone en staat na elf wedstrijden op een voorlopige twaalfde plaats met 13 punten. Aston Villa is vijfde met 22 punten.