© Isosport

Mario Stroeykens zorgt voor een luxeprobleem op het Anderlechtse middenveld: “Het doet deugd om elke week een nieuwe stap vooruit te zetten”

Voor de vijfde wedstrijd op rij in de basis. Voor de tweede week op rij beslissend met een doelpunt. Zo zorgt Mario Stroeykens voor een luxeprobleem op het middenveld van Anderlecht. “De trainer maakt zijn keuzes, het is aan mij om de kansen te grijpen.”

Wout Libin

Een match op Cercle Brugge is niet voor doetjes. Zeker niet op het middenveld waar veel duels uitgevochten moeten worden. Dat mocht Mario Stroeykens aan den lijve ondervinden. “We wisten dat Cercle een eigen soort voetbal speelt en dat we vooral moesten strijden. We zijn een ploeg die de bal eigenlijk graag vooral op de grond houdt. Maar dat is moeilijk tegen Cercle. Toch deden we het nog relatief goed.”

Riemer had vooraf een goed werkend plan uitgedokterd. We zagen veel flankwissels. Daarin speelden balvaste spelers zoals Hazard, Debast en Stroeykens een belangrijke rol. “We wisten dat er op de flanken veel ruimte zou liggen. Cercle is een team dat met heel de ploeg goed kantelt. Bij de twee goals speelt Thorgan die ruimte heel goed uit”, zag ook de jonge middenvelder.

© BELGA

Stroeykens merkt op dat Anderlecht de laatste matchen aan maturiteit won. Zowel vorige week tegen OHL als vandaag tegen Cercle werd de wedstrijd na een voorsprong relatief makkelijk uitgespeeld. Broodnodig voor het vertrouwen na de inzinking tegen Standard waarin ze een dubbele voorsprong helemaal weggaven na de rust. “De laatste weken spelen we de wedstrijden heel goed, volwassenen, uit. We zijn ook heel efficiënt geworden. De twee laatste doelpunten waren bovendien heel mooi uitgespeeld, alles in één tijd. Het was ook goed om nog eens de clean sheet te behouden, (de eerste van Schmeichel, red.). Dat geeft ook de verdediging vertrouwen. Of er al sprake is van de titel? Eerlijk gezegd spreken we in de kleedkamer nooit over de titel. We bekijken het week per week en willen zo veel mogelijk punten pakken.”

Luxeprobleem op het middenveld

Stroeykens stond tegen Cercle Brugge al voor de vijfde keer op rij in de basis. Daarin maakte hij zijn derde goal. En dat zorgt voor veel vertrouwen. “Scoren doet deugd, vooral om bij te dragen aan de overwinning en elke week een stap vooruit te zetten.” De voorbije matchen was de keuze voor Riemer om Stroeykens in de basis te droppen nog enigszins eenvoudig. Eerst was Delaney geblesseerd, tegen Cercle moest Leoni- die zelf aangaf niet helemaal fit te zijn- afhaken met een lichte blessure.

Wat als iedereen op het middenveld wel helemaal fit is? Zit Anderlecht dan opeens opgezadeld met een luxeprobleem? Hij maakt het Riemer alleszins heel moeilijk met zijn prestaties van de afgelopen weken. “De trainer maakt zijn keuzes. Het is aan mij om wanneer ik speel de kansen te grijpen. Op dit moment lukt het goed en ben ik efficiënt. Of ik ontgoocheld was geweest moest Leoni starten indien hij niet geblesseerd was? Nee, de coach maakt keuzes en die moet je accepteren. Het is zaak om te tonen wat je kan bijdragen op het veld wanneer je de kans krijgt”, Sluit Stroeykens af.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer