Stan Kolen: “La Louvière is samengesteld met profs en dat begin je na verloop van tijd echt wel te merken.”© archiefbeeld

Voetbal1ste nationale: La Louvière - Dessel Sport 3-0

Strijdbaar Dessel moet duimen leggen tegen profs: “Volgende weken zijn belangrijker”

Een week na de deugddoende thuiszege tegen Tienen verloor Dessel Sport met 3-0 op het veld van leider La Louvière. De jongens van coach Bart Janssens speelden een meer dan verdienstelijke eerste periode, maar de profs van de thuisploeg kregen groen-wit uiteindelijk toch op de knieën. De resultaten van de komende weken zullen mee bepalen hoe het seizoen van Dessel Sport verder zal kleuren.

Erwin Vandenbergh

La Louvière, dat afgelopen dinsdag nog een bekerwedstrijd tegen Anderlecht afwerkte, begon het meest snedig aan de partij. Toch toonde Dessel Sport zich klaar om de strijd tegen Goliath aan te gaan. “Vooraf hadden we afgesproken dat we met vijf achterin gingen spelen”, weet Stan Kolen. “De bedoeling was om het aanvallend blok van de thuisploeg goed op te vangen en in de eerste helft lukte dat zeer goed. We slaagden er ook in om met een zekere regelmaat van klok tegen te prikken. Ik vond dat we in die eerste helft zeer goed voetbalden.”

Boeken dicht na de rust

Halverwege de match was er nog niet gescoord en Dessel Sport had op dat moment nog alle hoop om iets mee te brengen naar de Kempen. “Er werd logischerwijs niets bijgestuurd tijdens de rust”, gaat de verdediger verder. “Alles liep gesmeerd dus was er geen reden om veranderingen door te voeren. Een niet onbelangrijk detail was de oproep om iets rustiger te zijn aan de bal. Bij momenten voetbalden we misschien net iets te overhaast terwijl we van La Louvière best wel tijd kregen om te voetballen. Al snel na de rust waren we dan toch op achtervolgen aangewezen, maar ook nadien staken wij meermaals de neus aan het venster. Maar goed, de thuisploeg is samengesteld met profs en dat begin je na verloop van tijd ook te merken. Kort voor tijd scoorden ze nog twee doelpunten zodat het uiteindelijk nog 3-0 werd. Of die cijfers overdreven zijn? Als je de eerste helft bekijkt lijkt dat een te zwaar verdict, maar op basis van de volledige match geven ze wel een juist beeld. Er is nu eenmaal een kwaliteitsverschil en dat kwam uiteindelijk ook aan de oppervlakte. Al moet ik er in één adem bij zeggen dat ik toch ook niet omver geblazen werd door La Louvière. Uiteraard zijn ze de terechte leider, maar ik had ze precies nog steviger verwacht.”

Cruciale weken

Dessel Sport moest, weliswaar met opgeheven hoofd, met lege handen terug de bus op en kennis nemen van de rauwe realiteit dat het voorlopig niet uit de kelder van het klassement weggeraakt. Op enige zenuwachtigheid konden we Stan Kolen toch niet betrappen. “Je mag wel stellen dat een eventueel puntenverlies op La Louvière was ingecalculeerd. We toonden misschien iets te veel respect voor hen, maar we weten ook dat we hier onze punten niet moeten komen halen. De komende twee weken zijn op dat vlak belangrijker. De resultaten van de thuiswedstrijd tegen OH Leuven U23 en de verplaatsing naar Winkel Sport zullen bepalend zijn voor de manier waarop ons resterend seizoen er zal uit zien. Uit die twee wedstrijden moeten we minimum vier punten sprokkelen, al moet ik eigenlijk zes punten zeggen”, besluit Kolen.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer