© Bergrettung Schwaz und Umgebung

Vermiste Mechelaar (55) levend teruggevonden na drie nachten in Oostenrijkse Alpen

Een 55-jarige Mechelaar die vermist was in de Oostenrijkse Alpen, is na drie dagen levend teruggevonden. Dat schrijft de lokale Oostenrijkse hulpdienst op sociale media. De wandelaar was gewond aan zijn been, waardoor hij niet meer op eigen kracht kon terugkeren naar een berghut. Hij was ernstig onderkoeld en had een lichaamstemperatuur van slechts 32 graden.

sodb

LEES OOK. Gewonde en sterk onderkoelde Mechelaar (55) overleeft drie nachten in Oostenrijkse Alpen: “Een wonder”

De man was afgelopen zondag (29 oktober) al vertrokken vanuit Scharnitz om aan een meerdaagse wandeltocht te starten. De man had donderdag nog een telefoongesprek met zijn broer, dat was het laatste wat van hem vernomen werd. Op zaterdagavond werd hij als vermist opgegeven en werd de lokale bergreddingsdienst ingeschakeld.

De hulpdiensten ter plaatse vreesden meteen dat het om een tragisch ongeval ging. De eerste zoekacties hadden aanvankelijk geen succes, maar zondagochtend kwam er goed nieuws: de Mechelaar werd levend gevonden tijdens een zoekvlucht met de politiehelikopter op een hoogte van ongeveer 1.100 meter.

(lees verder onder de foto)

Oostenrijkse bergredders aan het werk in de regio waar de 55-jarige man gevonden werd.© Bergrettung Schwaz und Umgebung

Wonder

De bergbeklimmer was gewond aan zijn been, uitgeput en ernstig onderkoeld. Volgens de hulpdiensten was zijn lichaamstemperatuur slechts 32 graden. Door zijn verwonding was hij waarschijnlijk niet in staat om verder te klimmen.

Volgens de bergredders is het een wonder dat de man meerdere dagen in de Alpen overleefde. ’s Nachts dalen de temperaturen snel onder het vriespunt, waardoor gestrande bergbeklimmers het bewustzijn kunnen verliezen door onderkoeling. “De wandelaar was zeer goed uitgerust”, zei bergredder Alfred Wallenta, “wat waarschijnlijk het leven van de man heeft gered”.

© Bergrettung Schwaz und Umgebung

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER