© atv

Gerechtigheid voor Beerschot: met tien naar verdiende zege tegen Club NXT én naar gedeelde leidersplaats (met match minder)

Chapeau, Beerschot. Ondanks een vroege en vooral onterechte rode kaart voor doelman Matijas klopte het Club NXT met 0-2. Zo is de bekerblamage tegen de Brugse hoofdmacht alweer doorgespoeld én komen de Mannekes op een gedeelde leidersplaats in de Challenger Pro League.

Yannick Lambrecht

LEES OOK. REACTIES. Coach Wieland zwijgt wijselijk over de scheidsrechter: “Anders krijg ik gegarandeerd een boete”

Halverwege de eerste helft veranderde alles. Club-aanvaller Barbera, net de enige speler die woensdag ook al in de beker aantrad tegen Beerschot, holde achter een lange bal aan en werd vervolgens afgestopt door de uitgekomen Matijas. Scheidsrechter Clerkx aarzelde niet: rode kaart.

Door hands, was de uitleg van de ref, maar de bal kwam duidelijk niet verder dan de schouder van Matijas. Voor de kleine botsing had het trouwens ook te streng geweest, want met Matthys nog in de nabijheid was Barbera niet de laatste man. Hoe dan ook was dit nooit rood. Toch werd de kaart onherroepelijk getrokken en in de Challenger Pro League is er nog altijd geen VAR om dit soort fases recht te zetten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

© VDB

© VDB

Plan B

Dat beloofde dus een lastige avond te worden voor Beerschot. Nochtans zag het er in de eerste twintigtal minuten heel anders uit. De bezoekers eisten de bal op en creëerden alle kansen. Cagro trapte van heel ver binnen het bereik van Shinton, die even later ook een vrije trap van Sanusi uit zijn doel moest ranselen. Club NXT stond stevig onder druk.

Coach Wieland moest vanzelfsprekend wel het plan herzien toen zijn ploeg met een man minder kwam te staan. Bill Lathouwers, vorig seizoen nog eerste keuze in doel, kwam erin voor zijn eerste speelminuten sindsdien. Weymans werd opgeofferd en Nzita, die was opgeschoven naar de aanval, nam zijn gebruikelijke positie weer in als linkerwingback. Keita en Verlinden moesten het voorin maar oplossen.

© VDB

Verdiend

Beerschot bleef het desondanks wel zeer verdienstelijk doen. Pas in de tweede helft probeerde Club NXT het laken wat dichter naar zich toe te trekken, maar zelfs dan zonder echt grote kansen te creëren. Barbera kwam nog het dichtst bij met een plaatsbal die net naast vloog.

Uiteindelijk kreeg het tienkoppige Beerschot zelfs de beste kansen. Konstantopoulos devieerde eerst een hoekschop tegen de deklat, maar bij het ingaan van de slotfase was het alsnog prijs. Michez duwde de lage voorzet van Nzita piekfijn in doel voor de 0-1. In extra tijd deed invaller Reyners de boeken definitief toe met een mooie 0-2 in de kruising. En of het deugd deed bij de Mannekes. Gerechtigheid.

LEES OOK. ONS OORDEEL. Beerschot op karakter voorbij Club NXT na onterechte rode kaart voor Matijas

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

MEER OVER K. Beerschot V.A.

Aangeboden door onze partners