Opnieuw normaal treinverkeer tussen Hasselt en Aarschot na hinder door spoorwegwerken

De spoorwegwerken van Infrabel tussen Hasselt en Aarschot zijn afgelopen. Vorige week heeft Infrabel aan de spoorinfrastructuur gewerkt, waardoor er geen treinen konden rijden tussen Hasselt en Aarschot. Sinds 6 uur vanochtend zijn de sporen weer open en kan iedereen weer de trein nemen.

De spoorwegwerken van Infrabel aan de spoorinfrastructuur tussen de overweg Herseltsesteenweg in Aarschot en de overweg Veldstraat in Hasselt zijn afgelopen. Dat meldt Infrabel. Door die werken was het treinverkeer tussen Hasselt en Aarschot vorige week onderbroken. Er werden vervangbussen ingezet om de reizigers toch nog op hun bestemming te krijgen. Deze ochtend zijn de sporen om 6 uur weer opengegaan.

"Alles is volgens plan verlopen en we hebben deze ochtend de sporen zonder problemen kunnen openen", vertelt Frédéric Petit van Infrabel. "We hebben het Europees veiligheidssysteem ETCS geïnstalleerd en we hebben werken uitgevoerd aan de nieuwe seinrichting. Daarbij hebben we ook een aantal testritten uitgevoerd en alles is prima gegaan. Het reizigersverkeer zal vanaf vanochtend zonder enige hinder verlopen."

Meest gelezen