Zita Wauters en Niels Destadsbader poseren met hun vlammetje.

Zita Wauters is allereerste "vlambassadeur" van De Warmste Week, Niels Destadsbader presenteert start- en slotshow

De Warmste Week verwelkomt dit jaar twee nieuwe gezichten: Zita Wauters wordt de allereerste "vlambassadeur" van de solidariteitsactie en Niels Destadsbader vervangt Siska Schoeters als hét tv-gezicht van De Warmste Week. Hij zal tijdens de week zelf elke avond een tv-programma presenteren vanuit het Warmste Huis in Brugge en zal ook de start- en slotshow in goede banen leiden. 

Van 18 tot 24 december is het De Warmste Week. Het thema van de solidariteitsactie is dit jaar: Opgroeien zonder zorgen. Want iedereen verdient een warme jeugd en alle kansen om zich te ontplooien. Iedereen kan in aanloop naar en tijdens De Warmste Week acties organiseren om geld in te zamelen voor de 287 projecten van De Warmste Week. 

Ook Niels Destadsbader vlamt dit jaar mee voor De Warmste Week. Op maandag 18 december ontsteekt hij de vlam tijdens het startmoment en op kerstavond presenteert hij de slotshow. Hij zal tijdens de week zelf ook elke dag een tv-show maken vanuit Het Warmste Huis in Brugge. 

Destadsbader heeft geen moment getwijfeld toen hij gevraagd werd: "Sinds mijn periode als Ketnet-wrapper heb ik mijn hart verloren aan onze kinderen en jongeren. Dus hun lot ligt me sowieso nauw aan het hart. En dat zo'n mooi initiatief als De Warmste Week nu mag doorgaan in het prachtige West-Vlaanderen, dat maakt de cirkel helemáál rond. Klaar om samen met gans Vlaanderen te vlammen!"

"Vlambassadeur"

Zita Wauters werd tot allereerste "vlambassadeur" van De warmste Week benoemd. Haar missie? Zoveel mogelijk mensen een DWW-vlammetje op te spelden. Ze trekt daarvoor de komende weken en maanden ook al naar alle uithoeken van Vlaanderen.

"Sinds ik mij kan herinneren staat bij ons thuis de televisie en radio continu aan tijdens De Warmste Week. Ik geniet elke keer weer enorm van zoveel warme pakkende verhalen, en vooral van zoveel goedheid in Vlaanderen. Ik hoop dat we allemaal samen kunnen vlammen voor een veilige en warme plek voor kinderen en jongeren!"

Vanaf vandaag zijn de DWW-vlammetjes opnieuw te koop via dewarmsteweek.be en in KBC-kantoren. Nieuw dit jaar is het waakvlammetje dat licht geeft in het donker. Eén vlammetje kost 4 euro en de opbrengst gaat naar de 287 projecten van De Warmste Week. 

Om te ontdekken wie er live radio zal maken vanuit Het Warmste Huis is het nog even wachten. Dat wordt bekend gemaakt op maandag 4 december.

Meest gelezen