Verkeer

Moeilijke ochtendspits op E314 richting Leuven door gekantelde vrachtwagen

© Hannelore Smitz

Een gekantelde vrachtwagen veroorzaakt een moeilijke ochtendspits op de E314 van Lummen naar Leuven. Er staat een lange file.

blg

Een vrachtwagen kantelde iets voor zes uur ‘s morgens ter hoogte van het complex Gasthuisberg. De vrachtwagenchauffeur verloor de controle over het stuur, waarna het voertuig vuur vatte.

‘Vanaf de parking in Rotselaar sta je nu stil’, zegt Peter Bruyninckx, woordvoerder van het Vlaams Verkeerscentrum. In totaal staat er iets na acht uur zowat dertien kilometer file. Het verkeer gaat er stapvoets en wie van Leuven komt, moet rekenen op een verlies van meer dan een uur.

Ook De Lijn waarschuwt voor vertragingen naar aanleiding van het ongeval. Het raadt via X (het vroegere Twitter) aan om de website in het oog te houden voor mogelijke vertragingen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Vanwege de file is het voorlopig erg moeilijk om de vrachtwagen te takelen. Het volledig afsluiten van de rijstrook is momenteel nog niet aan de orde. Pas als dat rond is, kan het takelen beginnen en zal de rijstrook volledig moeten worden afgesloten.

Welke lading de chauffeur vervoerde is nog niet duidelijk. De man kon zichzelf wel tijdig in veiligheid brengen en raakte lichtgewond, maar moest niet naar het ziekenhuis.