© Fred Peeters

Ecopower blijft ijveren voor bouw 3 windmolens naast E313

De firma’s Windvision en Ecopower die drie windmolens willen bouwen langs de E313 op de grens van Beverst (Bilzen) en de Onze Lieve Vrouwparochie (Hoeselt) hebben hun aanvraag voor een milieuvergunning ingetrokken. Wat niet betekent dat de molenbouwers de handdoek definitief in de ring werpen

Fred Peeters

De eerste plannen voor – toen nog – acht windmolens ten noorden van de E313 zijn intussen zeven jaar oud. Pas vier jaar later kreeg Windvision een bouw- en milieuvergunning voor drie windmolens in in de Paneelstraat (Hoeselt), Damerstraat (Bilzen) en op Bivelen (Bilzen).

Na een juridische actie van het Hoeselts actiecomité “Geen windmolens” vernietigde de Raad van State op 13 oktober 2016 de door de minister toegestane milieuvergunning. Tegen die vernietiging konden Windvision en Ecopower nog in beroep gaan, maar daar zien ze nu van af.

“We hebben onze milieuvergunning ingetrokken na een negatief arrest van de Raad Van State wegens procedurefouten. We hebben nog steeds een bouwvergunning, daarom bestaat de kans dat we ooit een nieuwe milieuvergunning aanvragen”, informeert Tom Willems van Ecopower.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer