Stevige aderlating voor Antwerp: sterkhouders Toby Alderweireld en Jean Butez haken af voor duel tegen Porto

Antwerp zal het dinsdag in de terugmatch in Porto met een vertimmerde achterhoede moeten doen. Jean Butez (28) reist niet mee naar Portugal, omdat zijn vrouw Marion hoogzwanger is en uitgerekend is voor deze week. Het woord is nu aan Senne Lammens (21). Ook aanvoerder Toby Alderweireld haakt af voor de trip naar Porto.

dvd dige

LEES OOK. Waarom Antwerp na 0 op 9 in Champions League toch nog wat hoop mag koesteren tegen Porto: “Gelijkspel zou al goed zijn”

Lammens kwam afgelopen zomer transfervrij over van Club Brugge en werd binnengehaald als potentiële nummer één. Marc Overmars en Mark van Bommel geloven fel in de Belgische belofte-international en vorige week debuteerde hij alvast in de beker tegen Lierse. Een goeie test, qua timing, want nu moet hij opdraven in een cruciale Champions League-match. Na de 0 op 9 hoopt Antwerp in de return tegen Porto toch op een stuntje, al beseft het dat dat aartsmoeilijk wordt.

Zeker omdat ook Toby Alderweireld afhaakt voor de wedstrijd tegen Porto. De aanvoerder van Antwerp kampt met enkele kwaaltjes en blijft dinsdag uit voorzorg aan de kant. Zaterdag wacht voor Antwerp alweer de volgende competitiematch: de Great Old ontvangt dan Standard.