Nieuwe elektrische scooter van Honda lijkt wel een koffer op wieltjes

Is het een reiskoffer? Is het een uit de kluiten gewassen internetmodem? Nee, het is de Motocompacto, de nieuwe elektrische e-scooter van Honda. Hij haalt snelheden van ‘slechts’ 25 km/u, heeft een bereik van ‘maar’ 19 kilometer, maar is gelukkig ook wel behoorlijk betaalbaar.

mts

Het minste wat je kan zeggen over de nieuwe Motocompacto, een model dat zijn naam niet gestolen heeft, is dat hij behoorlijk unieke uitstraling heeft. Honda koos voor een “wit en leeg canvas” dat consumenten zelf kunnen aanpassen met stickers of skins. De scooter weegt goed 18 kilo en is inklapbaar, waardoor je na het rijden een witte blok overhoudt die makkelijk op te bergen is.

Ideaal voor flatbewoners in de stad, vermoedt men bij Honda, en ook de maximumsnelheid (25 km/u) en het maximale rijbereik (19 kilometer) zijn duidelijk afgestemd op de stedelijke gebruiker. Velen zullen nauwelijks heen en weer naar het werk kunnen rijden met zo’n kleine actieradius. Gelukkig is de Motocompacto wel in 3,5 uur volledig opgeladen én beschikt hij over nog een sterke troef: de prijs van net geen 995 dollar is verrassend betaalbaar. We schrijven de prijs in dollar omdat de Motocompacto voorlopig helaas niet beschikbaar is in België. In de Verenigde Staten is de kleine Honda vanaf deze maand te koop.

Ook wie niet in de stad woont maar er wel vaak moet zijn, probeert Honda overigens te charmeren met de Motocampacto. Met zijn lengte van 75 centimeter, hoogte van 55 centimeter hoog en diepte van geeneens 10 centimeter past hij namelijk in de koffer van de meeste auto’s, wat de mogelijkheid biedt om je auto makkelijk te parkeren in de rand van de stad en de laatste kilometer(s) op de e-scooter af te leggen. In een tijd waarin steden koning auto steeds meer proberen te weren, is die filosofie niet eens vergezocht.

© Honda

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER