Foto: Belisia Bilzen (Canva)

Dieven maken grote gaten in kantine voetbalclub Bilzen: "Ze moeten zwaar materiaal gebruikt hebben"

Afgelopen weekend is voetbalclub Belisia Bilzen SV opgeschrikt door inbrekers. De dieven wisten binnen te dringen in de kantine en gingen aan de haal met de inhoud van de geldwisselautomaat. Er zijn duizenden euro's verdwenen en de schade aan de kantine is groot. De ruiten van de deur zijn ingeslagen en er zijn gaten in de muren gemaakt.

Toen Frank Ritzen van voetbalclub Belisia Bilzen zondagochtend de deuren van de kantine opendeed, kon hij zijn ogen nauwelijks geloven. "Ik zag dat er heel veel glasscherven op de grond lagen en er zat een groot gat in de glazen deur van de kantine. Er waren ook gaten in de binnen- en buitenmuren gemaakt waardoor er veel steenpuin op de grond lag", vertelt Frank.

Eerst dacht de clubmedewerker dat het om vandalisme ging, maar al snel werd duidelijk dat er meer aan de hand was. "Toen ik verder ging kijken in de kantine zag ik dat alle geldwisselautomaten van de muur geklopt waren en dat alle kluisjes achter de toog waren opengebroken. Daarin zaten de volledige opbrengsten van vrijdag en zaterdag, in totaal een paar duizend euro."

Alarm niet afgegaan

Bij de voetbalclub zijn ze vooral onder de indruk van de manier waarop de inbrekers te werk zijn gegaan. "Wij staan perplex van het feit dat de dieven zoveel moeite gedaan hebben om cash geld te bemachtigen", zegt Frank. "Ze moeten met zeer zwaar materiaal te werk zijn gegaan om die gaten te maken. Wat ook vreemd is, is dat het alarm niet is afgegaan. Ofwel wisten ze hoe ze dat konden omzeilen, of ze kenden de code. Ik heb het alarm alleszins zelf wel moeten uitzetten toen ik binnenkwam."

Volgens de club is er voor enkele tienduizenden euro's schade aan de kantine, die eigendom is van de stad Bilzen. Voorlopig zijn de gaten afgedekt met houten platen. De politie is een onderzoek gestart. Toch nog een opsteker voor Belisia Bilzen: de eerste ploeg heeft zondagnamiddag zijn thuiswedstrijd met 1-0 kunnen winnen.

Foto: Belisia Bilzen
Foto: Belisia Bilzen

Meest gelezen