Archiefbeeld.© EPA-EFE

Gregory Wathelet is verrast na zege in CSI-W-jumping Lyon: “Dit was pas mijn eerste Wereldbeker met Bond Jamesbond”

Gregory Wathelet en zijn twaalfjarige hengst Bond Jamesbond de Hay schreven zondag de Wereldbekerjumping in Lyon op hun naam. In een barrage met veertien haalde de 43-jarige Luikenaar het voor de snelle Fransman Julien Epaillard (Dubai du Cedre) en de Britse olympisch kampioen Ben Maher (Dallas Vegas Batilly). Achteraf was Wathelet erg verrast.

Bron: BELGA

“James heeft in zijn loopbaan nog maar vijf 5* GP gesprongen heeft”, gaf hij aan. “In Lyon sprong hij zijn eerste Wereldbeker. Dit was pas onze tweede barrage op 5* niveau. Het is momenteel zeker niet ons sterkste punt. We voelden elkaar al goed aan in de basisomloop en James leek het te snappen, hij houdt van het spelletje. Daarom dat ik in de barrage van de eerste naar de tweede hindernis al een galoppas minder nam en dat ging hem goed af. Op de laatste hindernis nam ik risico, maar James was helemaal mee in het verhaal.” 

“James is een exceptioneel goed paard en het was buiten alle verwachtingen onze dag. Ik geloof er al lang in, het komt er nu stilaan uit’, vertelde Wathelet, die nog meegaf dat James op zijn lijstje staat voor de Olympische Spelen van Parijs.  

Pieter Devos bleef met de negenjarige Jarina J eveneens foutloos en strandde met zijn chrono op de vijfde plaats.

Met zijn zege in Lyon staat Wathelet na drie manches op de zesde plaats in de Wereldbekerstand. Maandag vertrekt hij naar Mexico waar andere paarden op hem wachten voor een internationale wedstrijd. In de Wereldbeker springt hij pas terug half december, in Londen en een week later in Mechelen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer