Warmste Week verwelkomt twee nieuwe gezichten, Niels presenteert show terwijl Zita heel Vlaanderen doorkruist: “Ik moest geen seconde nadenken”

© rr

Brugge -

De Warmste Week verwelkomt dit jaar twee nieuwkomers, want niemand minder dan Zita Wauters en Niels Destadsbader zetten hun schouders mee onder de solidariteitsactie. Niels neemt de rol van leading man voor zijn rekening en presenteert elke dag een show vanuit Het Warmste Huis in Brugge. Zita doorkruist dan weer heel Vlaanderen om vlammetjes te verkopen. “Klaar om samen met gans Vlaanderen te vlammen”, klinkt het.

Celina Cazzetta

Het is nog even aftellen tot De Warmste Week effectief losbarst, want pas op 18 december wordt het startschot gegeven. En deze editie van De Warmste Week brengt heel wat nieuwigheden met zich mee, want de actie strandt niet alleen voor het eerst neer in de Brugse binnenstad, maar ook heel wat nieuwe gezichten doen hun intrede.

LEES OOK. Brugge krijgt voorsmaakje van De Warmste Week met eerste kerstmarkt: “We verwachten in december elke dag minstens 10.000 bezoekers”

Leading man

Niels Destadsbader zal als leading man voor VRT 1 en tijdens De Warmste Week elke dag een show maken vanuit Het Warmste Huis in Brugge. Op de startdag ontsteekt hij de vlam tijdens het startmoment en op kerstavond presenteert de West-Vlaming de slotshow. “Sinds mijn periode als Ketnet-wrapper heb ik mijn hart verloren aan onze kinderen en jongeren”, zegt Niels. “Dus hun lot ligt me sowieso na aan het hart. En dat zo’n mooi initiatief als De Warmste Week nu mag doorgaan in het prachtige West-Vlaanderen, dat maakt de cirkel helemáál rond. Ik moest dan ook geen seconde nadenken toen ze mij vroegen of ik de tv-shows wilde presenteren.”

Vlambassadeur

Vanaf vandaag kan je daarnaast ook opnieuw een vlammetje kopen, want zo steun je de 287 geselecteerde projecten. Dit jaar springt het nieuwste vlammetje letterlijk in het oog: het glow-in-the-dark-waakvlammetje schittert dag én nacht.

Ook Zita Wauters zal voor het eerst te zien zijn tijdens De Warmste Week. Haar missie? Zoveel mensen als mogelijk een Vlammetje opspelden. En Zita gaat ver, heel ver. Letterlijk dan, want ze trekt naar alle uithoeken om vlammetjes te verkopen en om zo samen te vlammen voor een veilige plek voor ieder kind en elke jongere. Ze trekt naar alle uithoeken om vlammetjes te verkopen en om zo samen te vlammen voor een veilige plek voor ieder kind en elke jongere”, zegt Zita. “Ik geniet elke keer weer enorm van zoveel warme pakkende verhalen, en vooral van zoveel goedheid in Vlaanderen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen