Scholen in Charleroi en in Dinant geëvacueerd na bommelding

© MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Het Collège du Sacré-Cœur in het Henegouwse Charleroi is maandagochtend geëvacueerd na een bommelding. De veiligheidsperimeter die was ingesteld, is rond de middag opgeheven, bevestigt de politie van Charleroi. Ook twee scholen in Dinant werd maandag geëvacueerd, maar ook daar hebben zoekacties niets opgeleverd.

lto

Enkele tientallen leerlingen van de school in Charleroi moesten zich na de melding maandagochtend begeven naar het nabijgelegen Koningin Astridpark. Twee speurhonden werden door de federale politie ter beschikking gesteld om de plaats te onderzoeken. Er werd geen bom gevonden in het schoolgebouw. De leerlingen zullen op dinsdag hun lessen hervatten.

Wie de bommelding heeft gedaan, is voorlopig nog niet duidelijk.

Ook in Dinant

Enkele minuten dat de melding uit Charleroi, kwam ook het bericht binnen dat een school in Dinant geëvacueerd werd. “Er is een bommelding in het Notre Dame de Bellevue college in Dinant. De hulpdiensten zijn ter plaatse. Alle leerlingen werden geëvacueerd”, vertelt een moeder aan RTL Info.

Het zou gaan om 800 leerlingen die geëvacueerd werden naar het station op zo’n 300 meter van de school. Nadien werden ze naar een zaal gebracht onder de Casino van Dinant. “De ouders die kunnen, mogen hun kinderen komen ophalen”, zei burgemeester Thierry Bodlet maandag. Volgens L’Avenir had de directie een e-mail gekregen waarin gezegd werd dat er binnen een bepaalde tijdsspanne een bom zou ontploffen.

Uit voorzorg werden ook de 300 leerlingen het Institut Cousot, gelegen in het stadscentrum en van dezelfde inrichtende macht, geëvacueerd.

De zoekacties in de school in Dinant zou niets verdacht opgeleverd hebben. Dat heeft burgemeester Thierry Bodlet van Dinant bekendgemaakt. De lessen in de twee scholen zullen dinsdagochtend opnieuw normaal hervat worden.

Het parket van Namen voert verder onderzoek om de bommelder te identificeren. Het is onduidelijk of er een verband is tussen beide bommeldingen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen