Asielzoekers kamperend aan het Klein Kasteeltje in Brussel. Archiefbeeld.
Volledig scherm
Asielzoekers kamperend aan het Klein Kasteeltje in Brussel. Archiefbeeld. © ID/ Hatim Kaghat

Vluchtelingenwerk Vlaanderen vraagt regering om verplicht spreidingsplan te activeren: “Vraag is niet of maar wanneer gezinnen op straat belanden”

Vluchtelingenwerk Vlaanderen vraagt de federale regering om het verplichte spreidingsplan voor de opvang van asielzoekers te activeren. Om te voorkomen dat er deze winter opnieuw honderden asielzoekers op straat moeten slapen, is de regering via een taskforce op zoek naar zeker 2.000 extra opvangplaatsen.

  1. EXCLUSIEF. Bé De Meyer (60) praat voor het eerst sinds ex Eddy Snelders van voyeurisme wordt beticht: “Hoe kan het dat ik nooit iets zag? Ik lig daar wakker van”
    PREMIUM

    EXCLUSIEF. Bé De Meyer (60) praat voor het eerst sinds ex Eddy Snelders van voyeurisme wordt beticht: “Hoe kan het dat ik nooit iets zag? Ik lig daar wakker van”

    “Het is net een beerput die open is gegaan”, zegt Bé De Meyer (60), die 16 jaar lief en leed deelde met de in opspraak gekomen Eddy Snelders (65). Deze week kreeg ze een zoveelste slag in haar gezicht. Via de media vernam ze dat hij al op zijn achttiende veroordeeld werd wegens openbare zedenschennis. “Zo pijnlijk”, zegt ze. Want ook dat wist ze niet. Net zoals ze nooit heeft geweten dat Snelders jarenlang hun gezin, familie en vrienden stiekem filmde op het toilet of in de douche. “Het is precies alsof ik iemand anders heb gekend.”
  2. Federale regering wil ziekenhuizen inschakelen voor de opvang van asielzoekers
    PREMIUM
    Politiek

    Federale regering wil ziekenhui­zen inschake­len voor de opvang van asielzoe­kers

    De crisis in de asielopvang dwingt alle federale ministers om een versnelling hoger te schakelen. Vicepremier en minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) stuurde daarom een oproep naar de ruim honderd erkende ziekenhuizen in België om ruimtes vrij te maken voor vluchtelingen. Dat blijkt uit briefverkeer dat onze redactie kon inkijken. De grootste ziekenhuizen in Antwerpen reageren alvast afwijzend.