Minister van Klimaat Zakia Khattabi (Ecolo) noemt Hamas dan toch terreurorganisatie: “Ik betreur deze controverse”

© BELGA

Minister van Klimaat Zakia Khattabi (Ecolo) weigerde maandagochtend om Hamas een terroristische organisatie te noemen. De minister zegt nu echter aan SudInfo dat er “geen dubbelzinnigheid is over de veroordeling”.

lto

“Er is geen dubbelzinnigheid over de veroordeling. Toen mij de vraag werd gesteld, wist ik niet dat Hamas op een lijst van de Europese Unie stond”, vertelt Khattabi aan SudInfo. Eerder op de dag, tijdens een interview met LN24 had de minister geweigerd om Hamas een terreurorganisatie te noemen.

“Ik gebruik het (het woord terrorist, nvdr) niet omdat het een juridische betekenis heeft die ik niet ken. Maar ik heb er geen probleem mee om aanvallen uitgevoerd door Hamas te omschrijven als terroristische daden, als daden van barbarij”, zei ze aan LN24.

LEES OOK. Kan Israël veroordeeld worden? Kan dit uitgroeien tot een wereldoorlog? Jouw vragen over de oorlog tussen Israël en Hamas beantwoord

Later op de dag nam SudInfo met de minister contact, tegen wie ze zei dat het “een standpunt is van de Europese Raad, van de staatshoofden van de Europese Unie, die hebben verklaard dat Hamas inderdaad een terroristische organisatie is”.

“Ik ben het uiteraard eens met de Europese Raad. Ik betreur deze controverse. Gedurende dit hele interview ben ik Hamas blijven veroordelen”, klinkt het nog. De minister reageerde nadien ook nog via X met een bericht waarin ze aangeeft dat “het onderwerp te zwaarwegend is om er een polemiek van te maken”.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen