BELGA / Photo News
Volledig scherm
© BELGA / Photo News

Ecolo-minister Zakia Khattabi onder vuur na uitspraken over Hamas, MR wil dat premier haar terechtwijst: “Dit is onaanvaardbaar”

UPDATEMinister van Klimaat Zakia Khattabi (Ecolo) ligt onder vuur nadat ze weigerde de Palestijnse organisatie Hamas een terroristische groepering te noemen. “Ik gebruik de term ‘terrorist’ niet omdat die een juridische betekenis heeft die ik niet ken”, verklaarde ze bij nieuwszender LN24. Haar uitlatingen doen een storm aan kritiek opsteken. MR-voorzitter Bouchez wil zelfs dat premier De Croo (Open Vld) ingrijpt. “Dit is onaanvaardbaar.”

47 reacties

  • Dirk BERX

    6 maanden geleden
    Volgens het EU-recht zijn terroristische misdrijven daden die worden gepleegd met als doel: een bevolking ernstig angst aan te jagen. de overheid of een internationale organisatie op onrechtmatige wijze te dwingen een handeling te verrichten of na te laten Toets deze definitie nu eens aan de geschiedenis en de werkelijkheid !
  • Ludo Hermans

    6 maanden geleden
    Onze regering steunt en is begaan met gans de wereld, behalve eigen hulpbehoevenden!
  • Ber Mascotti

    6 maanden geleden
    Hebben we geen belangrijkere problemen om op te lossen en daar op te focussen en al hun energie in te steken. Heel het Midden Oosten is een soep en een gigantisch Kruidvat. Best gewoon daar geen persoonlijke uitspraken over te doen.
  • Karine Roeland

    6 maanden geleden
    Voor alles en nog wat moet men een toelatingsexamen (laten zien dat men bekwaam is, zelfs als poetsvrouw moet je een proef afleggen) doen, maar minister kan je, mits de juiste mensen kennende zomaar worden. Wie blundert op zijn werk, ontslag. Ministers mogen de ene blunder na de andere blunder, toch blijven ze hun jobje houden.
  • Rita Bekaert

    6 maanden geleden
    Dat is de dame die destijds werd voorgedragen als rechter bij het Grondwettelijk Hof. Zonder enige juridische achtergrond