Unsplash

Man krijgt werkstraf en rijverbod nadat hij bromfiets bestuurt zonder rijbewijs: "Mijn vriend had te stijve armen om te kunnen rijden"

In Sint-Niklaas heeft een man een werkstraf van 46 uur en 15 dagen rijverbod gekregen nadat hij zonder rijbewijs een bromfiets bestuurde. De eigenaar van de bromfiets zat achteraan op het voertuig. Hij kon de brommer zelf niet besturen omdat hij naar eigen zeggen te stijve armen had na het fitnessen.

In april van vorig jaar werd een man betrapt die zonder rijbewijs een bromfiets bestuurde. De bromfiets die de man bestuurde mag normaal maximaal 25 kilometer per uur rijden, maar deze ging tot 65 kilometer per uur. Daardoor werd het voertuig beschouwd als een motorfiets en was hij niet correct verzekerd. Dat maakte ook dat de bestuurder er niet mee mocht rijden.

“De brommer was eigenlijk van die passagier, een vriend van mij. Maar hij was gaan fitnessen en hij had stijve armen. Daarom kon hij niet met zijn bromfiets rijden en vroeg hij mij om hem te voeren”, vertelde de jongeman op de rechtbank. Maar de politierechter was niet overtuigd. De jongeman kreeg een werkstraf van 46 uur of een vervangende boete van 1600 euro en 15 dagen rijverbod. 

Meest gelezen