© Shutterstock

Meer oproepen voor technische bijstand tijdens autoreizen herfstvakantie

Reisbijstandsorganisaties VAB en Touring hebben tijdens de herfstvakantie meer dossiers voor technische bijstand in het buitenland behandeld dan vorig jaar. Waarschijnlijk heeft het slechte weer veroorzaakt door storm Ciarán daarbij een rol gespeeld.

Bron: BELGA

Bij VAB gaat het om een stijging van een kwart meer dossier in vergelijking met vorig jaar. Touring deed in totaal bijna 20 procent meer interventies, al steeg het aantal technische interventies (pannes) ook met een kwart. 

De belangrijkste oorzaak van pech volgens VAB zijn lekke banden (33 procent), gevolgd door motor- en startproblemen. Frankrijk blijft bij VAB ook in de herfstvakantie de populairste bestemming voor autovakanties. Nederland en Duitsland vervolledigen de top drie. 

Ook voor Touring zijn de banden het meest voorkomende probleem. Problemen met de batterij, de koeling en de remmen staan ook in de top vier. De populairste autobestemmingen waren ook hier Frankrijk en Nederland. 

Met de winter in het vooruitzicht herinnert Touring automobilisten aan het belang van een tijdig onderhoud. Wie zich voorbereidt op een wintervakantie, vertrekt het best met aangepaste banden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer