Na de NMBS ook De Lijn: Vakbonden dienen stakingsaanzegging in voor West-Vlaanderen op donderdag 9 november

© BELGAIMAGE

Het gemeenschappelijke vakbondsfront ACV-od/ACOD/ACLVB heeft een stakingsaanzegging ingediend bij De Lijn voor donderdag 9 november, wat kan resulteren in een stakingsdag in de provincie West-Vlaanderen. De Lijn zorgt voor een aangepaste dienstregeling op donderdag 9 november als de staking doorgaat.

De stakingsaanzegging van het gemeenschappelijke vakbondsfront ACV-od/ACOD/ACLVB kan mogelijk hinder veroorzaken voor de dienstverlening door de bussen en trams van De Lijn in de provincie West-Vlaanderen. De mogelijke impact op de dienstverlening is nog niet duidelijk.

In het kader van het decreet continuïteit van de dienstverlening zorgt De Lijn alleszins voor een aangepaste dienstregeling indien nodig. Deze wordt samengesteld op basis van de werkwillige chauffeurs. Dinsdagavond 7 november zal deze aangepaste dienstregeling dan bekendgemaakt worden, en dus ook de omvang van de hinder.

De routeplanner zal vanaf dinsdagavond 7 november, zowel op de website als in de app, alle ritten tonen die zullen rijden op donderdag 9 november. Ritten die niet rijden, worden niét getoond. De routeplanner toont altijd de meest actuele situatie. Deze kan na woensdag mogelijk nog lichtjes wijzigen,. door bijvoorbeeld last minute ziektemeldingen van chauffeurs.

De Lijn betreurt de hinder die de vakbondsactie zou kunnen veroorzaken voor haar bus- en tramreizigers.

Ook staking bij NMBS

Ook bij de NMBS wordt er deze week gestaakt. Het werk bij de spoorwegen zal neergelegd worden van dinsdag 7 november 22 uur ‘s avonds tot donderdag 9 november 22 uur. Die beslissing kwam er uit onvrede over het verloop van de onderhandelingen over interne reorganisaties. In december volgt een tweede staking. Van de avond van dinsdag 5 december tot donderdag 7 december 22 uur zullen ze bij de NMBS opnieuw het werk neerleggen.

 (sgg)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen