Dario Bogaerts: “Als promovendus hebben we toch al een sterk parcours afgelegd.”© Mpics

Plus ArtikelVoetbal 3de afdeling vv b  Berg en dal - sint-lenaarts 2-2

Straf! Promovendus Berg en Dal pakt meteen periodetitel in derde afdeling VV B: “En dat is toch niet onverdiend”

Berg en Dal speelde een van zijn mindere wedstrijden maar kroop uiteindelijk door het oog van de naald. Het sleepte diep in de blessuretijd een punt uit de brand nadat het tegen Sint-Lenaarts 0-2 achterkwam. Achteraf bleek zelfs dat niet nodig voor het behalen van de periodetitel. Een straffe prestatie van de promovendus.

Erwin Vandenbergh

In een trage en gezapige eerste helft waren het de bezoekers die de beste kansen lieten noteren. Borahsasar knalde van in de kleine rechthoek onbegrijpelijk naast en een plaatsbal van Vissers streelde de lat. “We geraakten er inderdaad moeilijk door en voor een voetballende ploeg als Berg en Dal was de zware staat van het veld niet meteen een meevaller”, weet Dario Bogaerts.

“Toen we snel na de kampwissel op achterstand kwamen, probeerden we nog wel druk te zetten maar toen bij het ingaan van het slotkwartier de bezoekers dubbele cijfers op het bord hingen, leek voor de neutrale toeschouwer alles gespeeld te zijn.” Berg en Dal leek met vuur te spelen voor het behalen van de periodetitel want als Zepperen-Brustem een beter resultaat zou neerzetten, ging de periodetitel naar de Limburgers. In Meerhout lag het spel in de tweede periode dikwijls stil waardoor de scheidsrechter de klok na negentig minuten liet verder tellen. Smeets lukte de 1-2 en in de 94ste minuut duwde Joris de 2-2 binnen.

Na het laatste fluitsignaal moest nog een half uur gewacht worden op het resultaat van Zepperen-Brustem omdat hun wedstrijd later was begonnen. Uiteindelijk bleek dat de rechtstreekse concurrent zijn match had verloren (1-0- tegen Schoonbeek) waardoor Berg en Dal zich alsnog periodekampioen mocht kronen. “Dat is ook echt wel verdiend te noemen,” gaat Bogaerts verder. “Als promovendus hebben we een enorm sterk parcours afgelegd: we hebben als groep enorm hard gewerkt. Voor de spelers, club en entourage is dat eentje die zeer veel deugd doet. Op het einde van match konden we uiteindelijk nog een punt uit de brand slepen maar achteraf bekeken was dat zelfs niet nodig. Feit blijft wel dat we ongeslagen blijven,” besluit Bogaerts.

Dean Joris (rechts) scoorde de gelijkmaker in minuut 94.© Mpics