Het Okazi-team van Diepenbeek.© chpa

Okazi opent vierde winkel in Diepenbeek: “Als het door de deur kan, is het welkom”

Diepenbeek -

Het voormalig Grieks restaurant Egeo aan de Nieuwstraat in Diepenbeek is omgetoverd tot een nieuwe Okazi-winkel. Daarmee telt Okazi nu 3 winkels: Hasselt, Sint-Truiden en Diepenbeek. In Hasselt is er ook een Okazi-Boutique. Op 28 oktober gingen de deuren in Diepenbeek voor het eerst open.

Chretien Paesen

De Okazi-winkels zijn gekend om hun recyclagegoederen. Zo willen zij bijdragen aan een betere en vooral duurzame samenleving. Allerlei gebruiksgoederen, van klein tot groot, krijgen een tweede leven. Wie iets brengt, draagt dus bij tot het verkleinen van de afvalberg. Niet voor niets werkt Okazi onder de slogan ‘2deHands Buitenkans’.

In Diepenbeek mag je alles brengen. “Kan het door de voordeur? Dan is het welkom”, lacht teamleider Raf. Samen met 5 medewerkers houdt hij Okazi Diepenbeek draaiend. “Grotere meubels kunnen we wegens plaatsgebrek niet zetten maar we bieden wél een gratis afhaaldienst en inboedelservice aan voor andere Okazi-winkels”, gaat Raf verder. “Boeken, decoratie, speelgoed, kleinmeubelen, multimedia en huisraad zijn wekom.”

Okazi Diepenbeek richt zicht vooral op jonge gezinnen en alleenstaanden. Er is zelfs een studentenkot ingericht in de benedenverdieping waar studenten wat inspiratie kunnen opdoen. Om voor hen de drempel te verlagen, heeft Okazi Diepenbeek een samenwerking opgezet met Uhasselt.

Openingsuren: Okazi Diepenbeek is geopend van maandag tot vrijdag van 10 tot 17 uur en op zaterdag van 11 tot 17 uur.

Adres: Nieuwstraat 195, 3590 Diepenbeek

Info: tel. 011/27.35.75 of e-mail info@okazi.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer