© Maarten De Bouw

DISCUSSIE. Wat vind jij van het ontslag van Bart Somers als minister?

Vlaams viceminister-president Bart Somers (Open Vld) neemt ontslag. Dat meldt hij zelf op sociale media. Somers kiest naar eigen zeggen voor het burgemeesterschap in Mechelen en wil een kans geven aan nieuw talent.

red

Somers, in de vorige legislatuur fractieleider van Open Vld in het Vlaams Parlement, werd vier jaar geleden de liberale nummer één in de regering, met de bevoegdheden Binnenlands Bestuur, Bestuurszaken, Inburgering en Gelijke Kansen. Hij verlegt nu zijn focus opnieuw naar thuisstad Mechelen, waar hij titelvoerend burgemeester is. “Als mijn stadsgenoten het willen, zal ik mij de komende legislatuur als burgemeester volop inzetten om Mechelen verder uit te bouwen tot een warme en inspirerende thuis voor al zijn inwoners”, schrijft hij maandag. Daarna wil hij plaats maken voor vernieuwing in de partij. “Alleen met ook nieuwe mensen op het voorplan kan het liberalisme in Vlaanderen terug groeien. Daarom steun ik voorzitter Tom Ongena volop in zijn vernieuwingsoperatie. Ik roep mijn liberale generatiegenoten op om nieuwe talenten maximale kansen te geven.”

LEES OOK. Bart Somers neemt ontslag als Vlaams minister en keert terug als burgemeester van Mechelen: “Kiezen voor wat echt belangrijk is”

Wat vind jij van het ontslag van Bart Somers als minister? Is het volgens jou een goede zaak dat hij terugkeert als Mechels burgemeester?

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER