Bekijk hier de RTV-reportage over de vechtpartij.© RTV

Verdachte van zware vechtpartij tijdens Willebroek jaarmarkt opgepakt: “Slachtoffer werd met levensgevaarlijke verwondingen afgevoerd”

Willebroek -

De politie heeft een 34-jarige man uit Brussel opgepakt voor de zware vechtpartij tijdens de jaarmarkt in Willebroek, eind oktober. Daarbij liep het slachtoffer levensgevaarlijke verwondingen op.

tdk

Maandagavond 30 oktober deed zich tijdens Willebroek jaarmarkt een ernstige vechtpartij voor. Een 54-jarige man uit Willebroek kreeg zware klappen van een andere man, onder meer tegen het hoofd. Het slachtoffer kreeg ter plaatse de eerste zorgen toegediend door een medisch urgentieteam en werd met levensgevaarlijke verwondingen naar het ziekenhuis overgebracht.

Aanvankelijk kon de dader ontkomen maar de politie startte onmiddellijk met een grondig onderzoek. “Na een doorgedreven buurtonderzoek en de exploitatie van de beelden van de camera’s in het centrum van Willebroek konden onze mensen daags nadien al een verdachte identificeren”, zegt Dirk Van de Sande van politiezone Rivierenland.

Het ging om een 34-jarige man uit Brussel. “De verdachte was die maandagnamiddag met zijn familie op de jaarmarkt aanwezig geweest. Later op de avond, toen hij alleen op stap was, raakte hij in de August Van Landeghemstraat - ter hoogte van het Louis De Nayerplein - slaags met een passant. Met het gekende gevolg.”

Wat de aanleiding voor de vechtpartij was is niet duidelijk. De verdachte kon maandag door de recherche van politiezone Rivierenland worden verhoord. Hij zal nu snel worden gedagvaard voor de correctionele rechtbank.

 

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Meest gelezen