google streetview

Ontslagen arbeider mag weer aan het werk na staking van medewerknemers in Genk

In Genk mag een ontslagen werknemer van staalbedrijf Aperam Services and Solutions toch aan het werk blijven. De man werd onlangs ontslagen na een arbeidsongeval. De vakbonden vonden dat ontslag onterecht, maar gesprekken met de directie vorige week leverden niets op. De andere werknemers legden daarom het werk neer uit protest. Na nog een gesprek, werd er nu toch een akkoord bereikt.

De 130 arbeiders van staalbedrijf Aperam Services and Solutions aan de Bosdel in Genk hebben vandaag het werk neergelegd. Dat heeft te maken met een arbeider die werd ontslagen na een arbeidsongeval, zeggen de vakbonden. 

Het vorige gesprek tussen vakbonden en directie dateert van vorige week donderdag. De vakbonden vroegen om de arbeider te re-integreren, in plaats van te ontslaan. Maar dat gesprek leverde niets op. De man zou een aantal procedures niet gevolgd hebben, maar daar was de vakbond het niet mee eens. 

"We hebben toen gezegd dat er acties zouden volgen, en daarom is vandaag dus het werk neergelegd", zegt Raf dal Cero van ABVV-metaal. "Vandaag hebben we weer samengezeten met de directie. Na het overleg hebben ze beslist dat de werknemer dan toch niet ontslagen wordt. Dat betekent ook het einde van de staking."

"We hebben een aantal elementen op tafel gelegd waarmee we hebben aangetoond dat dit ontslag te verregaand was", zegt dal Cero. "De solidariteit die ik heb gezien tussen de mensen, stemt mij tevreden. Het had misschien niet zo moeten lopen, maar het einde is voor iedereen een positief verhaal. Vandaag zijn we allemaal winnaar: de werknemers, de werkgever en de vakbonden." 

We hebben de directie van Aperam Services nog niet kunnen bereiken voor commentaar. 

Meest gelezen