© EPA-EFE

Sérgio Conceição (FC Porto) zette groep op scherp voor return tegen Antwerp: “Ik sliep slecht en dat heb ik mijn spelers laten voelen”

Porto won twee weken geleden met 1-4 op de Bosuil, maar van verslapping zal geen sprake zijn. Porto-coach Sérgio Conceição verwacht immers een reactie van zijn spelers na de 0-1-nederlaag tegen staartploeg Estoril afgelopen weekend.

Michael Van Damme
Bron: BELGA

Van zijn periode bij Standard weten we dat Sérgio Conceição een slechte verliezer is. Dat gaf hij op de persconferentie voor de terugwedstrijd in de Champions League tegen Antwerp ook toe. De nederlaag tegen staartploeg Estoril in de competitie heeft er stevig ingehakt. Antwerp FC is gewaarschuwd: Conceição liet zijn spelers voelen dat het geen pretje is met hem na een nederlaag.

“Ik heb twee dagen met mijn hoofd in de grond gelopen”, zei de Portugese coach. “Maar dan keek ik naar ons clubsymbool: we moeten ons allemaal bewust zijn waarvoor we staan, niet alleen voor de club, maar ook voor onze supporters. Wedstrijden zoals afgelopen weekend laten hu sporen na. Ik ben dan een puinhoop, heb moeite met mijn humeur en slaap niet goed. En dat laat ik de groep ook voelen. Maar naarmate we naar de volgende wedstrijd toewerken, slijt het.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Sérgio Conceição herhaalde dat “het kampioenschap het hoofddoel is” en dus werd hem gevraagd of hij tegen Antwerp keuzes zou kunnen maken in functie van de competitiewedstrijd tegen Vitória Guimarães, dat in de Liga Portugal vijfde staat op amper drie punten van Porto.

“Ik denk nog geen seconde aan die wedstrijd tegen Guimarães. De wedstrijd tegen Antwerp is uiterst belangrijk voor ons. We willen de drie punten pakken die ons dichter bij ons doel brengen: de 1/8ste finales van de Champions League bereiken. We zijn een van de drie clubs die het vaakst deelgenomen hebben aan deze competitie en we willen er volgend seizoen weer aan deelnemen. Maar we hechten ook veel belang aan elke wedstrijd die we in de Champions League spelen.”

Efficiënter dan op de Bosuil

“De wedstrijd in Antwerpen was een referentie, maar dit is een andere match. We zullen de controle moeten nemen. We zullen opnieuw momenten krijgen zoals in de heenmatch. In de eerste helft hadden we twee of drie grote kansen, maar we scoorden ze niet. In de tweede helft hebben we wel gescoord en we hadden er zelfs nog meer kunnen maken. De efficiëntie moet omhoog.”

FC Porto liep in iets meer dan drie maanden in twintig blessures op. Toen Sérgio Conceição na de nederlaag tegen Estoril zei dat “de verschillende afdelingen van de club intern meer moesten doen” werd dat op sociale media geïnterpreteerd als een boodschap aan de medische staf.

“Het zijn normale blessures die bij het voetbal horen. Ik sprak over onze blessures op het moment dat het in me opkwam, maar het was geen kritiek op onze clubdokter. Ik ben in de eerste plaats veeleisend voor mezelf, maar ook voor alle afdelingen van de club: voor de communicatie, de medische staf, iedereen. En begin niet over sociale media...”

Porto staat tweede in Groep H van de Champions League met 6 punten, drie minder dan FC Barcelona en drie meer dan Shakhtar Donetsk. Antwerp telt nul punten en is daarmee laatste.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer