© AP

Zwaar zieke Britse baby krijgt Italiaanse nationaliteit om behandeling verder te kunnen zetten

De acht maanden oude baby Indi Gregory lijdt aan een ernstige ziekte en is volgens Britse dokters uitbehandeld. Een rechtbank bevestigde de beslissing van de artsen, maar nu krijgt het meisje een nieuwe kans in Italië.

Bron: BBC

Indi heeft een energiestofwisselingsziekte en werd tot nu toe behandeld in een ziekenhuis in het Britse Nottingham. Maar de artsen zeggen dat ze niets meer voor het kleine meisje kunnen doen. Verdere behandeling is volgens hen zinloos en zou enkel pijn veroorzaken. Ze wilden daarom Indi van de beademing halen.

Maar haar ouders trokken naar de rechtbank om die beslissing aan te vechten. Een eerdere aanklacht van de ouders werd afgelopen weekend al verworpen en dinsdag zou de zaak opnieuw bekeken worden. Maar daarop moeten de ouders eigenlijk niet meer wachten.

De vader en moeder van het kindje stonden eerder al in contact met het Bambino Gesu kinderziekenhuis in Rome en de artsen daar hebben toegezegd het meisje verder te verzorgen. De Italiaanse regering heeft er nu voor gezorgd dat Indi officieel een Italiaanse staatsburger is, zodat de verhuis naar Italië vlot zou kunnen verlopen.

“Ze zeggen dat er niet veel hoop is voor de kleine Indi, maar tot het einde zal ik doen wat ik kan om haar leven te verdedigen. En om het recht van haar vader en moeder te verdedigen om alles voor haar te doen wat ze kunnen”, schreef premier Georgia Meloni op X, het voormalige Twitter.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Volgens de Italiaanse overheid zouden de ouders nu zelfs aan het Italiaanse consulaat in het Verenigd Koninkrijk kunnen vragen om Indi met het vliegtuig over te brengen naar het ziekenhuis in Rome, maar de Britse overheid zou daar niet op moeten ingaan. “Mijn hart vult zich met vreugde dat de Italianen Claire en mij weer hoop en vertrouwen in de mensheid hebben gegeven”, reageert de vader van het meisje na het horen van het nieuws.

Het ziekenhuis in Nottingham laat weten dat ze voorlopig de nodige zorgen zullen blijven leveren aan het meisje tot er een definitieve beslissing gemaakt wordt.

(sgg)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer