Liesje leest brief voor als eerbetoon aan papa die vermoord werd toen ze nog een baby was: “In mijn droom lukt het je wel om te ontsnappen”

Liesje Van Roy heeft in De Tafel van Gert een pakkende brief voorgelezen als eerbetoon aan haar vader die in de 2001 op gruwelijke wijze werd vermoord. Een brief die ze de afgelopen zomer niet mocht voorlezen in de rechtbank.

Liesje Van Roy was zeven maanden oud toen haar vader Gert uit Hemiksem, de barman in een golfclub in Lille, door drie mannen werd ontvoerd en gemarteld. Hij werd later in Brasschaat vermoord. Het hof van assisen veroordeelde de drie daders in 2003 tot een levenslange gevangenisstraf.

Toen een van de drie daders de afgelopen zomer voor de strafuitvoeringsrechtbank in de gevangenis van Beveren verscheen, kregen ook de nabestaanden de kans om aan het woord komen. Maar de rechter snauwde de dochter van Gert Van Roy toen toe: “Wie ben jij? Jij hoort hier helemaal niet te zijn! Jij was toen nog een baby!”

In De Tafel van Gert kreeg ze maandagavond alsnog de kans om een herwerkte versie van de brief die ze toen had voorbereid, voor te lezen.

LEES OOK. De zinloze moord op een prille papa: hoe barman Gert Van Roy in 2001 geleden gruwelijk vermoord werd

LEES OOK. Moordenaar van Gert Van Roy krijgt penitentiair verlof, familie verbijsterd: “Die man is een levensgevaarlijke psychopaat”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER