‘Meest succesvolle seizoen’ van ‘Blind Getrouwd’ dreigt flop te worden: wat is de kans dat de koppels toch ja zeggen?

De ‘Blind Getrouwd’-koppels vierden dat ze een maand getrouwd zijn, maar slechts één paar sprak van verliefde gevoelens. Het ‘meest succesvolle seizoen ooit’ dreigt op een sisser uit te draaien. Hopelijk doet iemand nog een Jiri-en-Florence’ke.

edb

Eén op vier. Meer lijken de matchmakers van Blind Getrouwd niet te zullen scoren. Mooi op het gemiddelde van vorige jaren, maar teleurstellend voor het seizoen dat al vroeg bestempeld werd als zeer succesvol.

Alle koppels hadden meteen een klik op de trouwdag. De positieve vibes, zoals Ingeborg zou zeggen, vlogen door de lucht. En ze zagen er verdorie zo leuk uit samen. Maar na vier weken is de romantiek bij Matthieu en Isabelle, Fleur en Alexander en Emile en Emma ver te zoeken. Alleen Brecht en Jolien zijn niet in de friendzone beland. En de tijd begint te dringen. Volgende week is er nog een aflevering, daarna volgen de beslissingsmomenten. Dit is volgens ons niet zo deskundig oog de kans dat de koppels dan ja zeggen.

Brecht en Jolien: 100% ja

Brecht en Jolien gaven in de aflevering van maandag toe dat ze verliefd zijn. Een understatement, als je ’t ons vraagt. Wanneer ze elkaar liefdevol aankijken, kunnen ze een ‘ik zie je graag’ nog nét inslikken. ‘Het is nog te vroeg’, zie je hen denken. Misschien, maar gun de kijker ook iets, Brecht en Jolien. Wij willen romantiek zien en die is alleen bij jullie te vinden.

© VTM

Buiten een mini moeilijk moment op huwelijksreis, toen Jolien zich overrompeld voelde door het avontuur, verloopt het tussen de twee totaal vlekkeloos. Het koppel lijkt na vier weken nog niets gevonden te hebben dat ze niet leuk vinden aan elkaar, of ze storen zich er alleszins niet aan. Ook niet aan de scheetjes van Jolien en het uitgebreide discours dat ze erover houdt. Als dat geen liefde is.

Fleur en Alexander: 50% ja

Fleur en Alexander begonnen veelbelovend, maar bleven haperen bij de terugkeer naar het gewone leven. Sinds de huwelijksreis boekten ze geen vooruitgang. Beiden zeggen dat er nog geen gevoelens zijn, al is het mogelijk dat de ene dat echt voelt en de andere volgt uit gêne. Hoe dan ook, ze lijken niet klaar om hun instant klik op te geven. Hun trouwdag koesteren ze als een van de mooiste dagen van hun leven. Het zien van hun huwelijksfoto bracht Fleur zelfs even tot tranen. Geen gevoelens, toch?

Daarom achten we de kans op twee ‘I do’s’ toch vijftig procent. De West-Vlamingen zijn rationeel genoeg om te geloven in de wetenschap achter het experiment. Ze geven het hopelijk nog wat tijd. Wie weet worden ze dan wel de Jiri en Florence van dit seizoen. Dat koppel leek in het vorige seizoen recht op de scheiding af te stevenen. Vandaag zijn ze dolverliefd en gelukkig samen. “Sinds de camera’s niet meer draaien, hebben we mekaar pas écht leren kennen”, zeggen zij. We wensen het Fleur en Alexander toe. Laat ons hopen dat de muren van de friendzone nog niet te hoog zijn.

Emile en Emma: 30% ja

Eerlijk is eerlijk: Emma en Emile leken meteen de minst matchende match. Dat bleek al op huwelijksreis. Emile had het moeilijk met de tijd die zijn kersverse vrouw, een “echte klassevrouw”, in de badkamer doorbracht. “Ik ben dat niet gewend en moet zien of ik eraan kan wennen”, klonk het. Het kwam tot een kleine discussie, maar het probleem lijkt op huwelijksreis te zijn gebleven. Alleen, er zijn nog geen gevoelens, laat Emile koeltjes weten. Zijn daden - een kusje hier en een beschermende arm daar - zeggen volgens Emma iets anders, dus is zij in de war. Met de West-Vlaming in bed duiken om duidelijkheid te krijgen, zoals de experten in verhulde termen suggereren, ziet ze niet zitten.

Emma voelt dat de rem erop zit bij de realistische Emile. De vraag is of ze zich daardoor laat tegenhouden om zelf te springen. De kans op minstens één ‘nee’ lijkt ons groot bij dit koppel. Benieuwd van wie die zal komen, of ze allebei voor de veilige optie gaan.

Matthieu en Isabelle: 10% ja

Ze gaven het nog niet toe aan experte Sarah Hertsens, maar voor Matthieu en Isabelle is het kalf verdronken. Toch zeker voor hem. Matthieu heeft een ideaalbeeld in zijn hoofd waar Isabelle steeds minder aan voldoet. Nooit Thaïs gegeten, nooit in een tent geslapen, geen festivals, kaas en wijn in plaats van bier en friet: het blijken onoverkomelijke verschillen. De man kan de laatste twee afleveringen nog net een oogrol bedwingen wanneer ze een kus op zijn wang plant. Zijn hoofd draaien om die zoen te beantwoorden, is er te veel aan. Dat noemt de jeugd ‘the ick’: het plotse gevoel dat alles wat iemand doet je om een onverklaarbare reden stoort. Eens je ’t hebt, geraak je er niet vanaf. Hoe knap, vrolijk, sociaal en begripvol Isabelle ook mag zijn.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER