© VTM

Isabelles huwelijk lijkt ten dode opgeschreven in ‘Blind Getrouwd’: “Jammer dat er commentaar op Matthieu komt”

Twee afleveringen voor het beslissingsmoment blijft er amper een ‘Blind Getrouwd’-kijker over die gelooft in de kansen van de Mechelse Isabelle (26) en haar match Matthieu (32). Hij vindt haar niet avontuurlijk genoeg en duwt haar weg. Of zo lijkt het toch op tv. “Ik heb het zelf niet zo negatief ervaren als de kijker thuis”, nuanceert Isabelle.

edb

Isabelle leest de reacties op haar ‘hubby' Matthieu ook. Heel wat kijkers zijn het erover eens dat de Overijsenaar te veel vasthoudt aan het plaatje van de perfecte vrouw in zijn hoofd. Isabelle lijkt daar hoe langer hoe minder aan te voldoen voor Matthieu. En dat kan hij hoe langer hoe minder verbergen.

LEES OOK. Dreigt een eerste ‘friend zone’ in ‘Blind Getrouwd’? “Ik heb meer nood aan lichamelijk contact dan hij”

“Ik vind het jammer dat er commentaar op hem komt”, zegt de Mechelse. “Het is absoluut niet zo dat Matthieu 24 op 7 kort was tegen mij. Er waren zeker momenten waarop ik voelde dat hij zich terugtrok, maar ook bij mij was dat zo. Alleen zie je dat minder. Ik heb het zelf niet zo negatief ervaren als de kijker. Het is zeker niet zo dat ik me voortdurend afgewezen voelde. Maar als ik de afleveringen zou zien als kijker, zou ik misschien ook denken: oei oei. (lacht)

Liever bier dan wijn

Zoals toen Matthieu kribbig werd omdat Isabelle een wijn- en kaasavond organiseerde voor zijn vrienden. Te veel werk, klonk het. Hij houdt meer van de eenvoud van een bak bier en een pak friet op tafel. “Ieder zijn ding, hè”, lacht Isabelle. “Ik ben minder voor het idee van een bak bier op tafel. Ik denk dan: als er volk is, sta ik ook niet graag in de keuken, dus we maken wat kaasplankjes op voorhand en dan is er geen werk meer. Maar hij ervaart dat wel nog als werk. Dat is voor iedereen anders.” Die houding tegenover keukenwerk deed geen alarmbellen afgaan bij Isabelle. “Er zijn voldoende avonden geweest dat hij kookte en ik gewoon mijn voetjes onder tafel kon schuiven. (lacht)

© VTM

Praten zonder camera

Isabelle benadrukt dat de kijker niet alles te zien krijgt. Veel momenten waar geen camera bij was, waren voor haar belangrijk. “Matthieu en ik hebben aan het begin afgesproken dat we wekelijks een babbelmoment zouden inplannen. We wilden niet dat we belangrijke gesprekken zouden uitstellen door tijdgebrek, waardoor het te laat zou zijn. Ik wist dus altijd perfect wat er bij hem speelde, en omgekeerd. Dat was onze kracht.”

Het feit dat hij het avontuurlijke wat miste, was dan ook geen verrassing voor Isabelle. “Doordat mijn rug me heel lang parten heeft gespeeld, ben ik veel tijd kwijtgespeeld om die avontuurlijke kant van mezelf te ontdekken. Mijn vraag naar Matthieu was dan ook: neem mij mee op sleeptouw. Het ergste dat er kan gebeuren is dat het niet tof was en dan weten we dat. Dat is wat ik hem altijd ben blijven zeggen.”

LEES OOK. Mechelse Isabelle (26) trouwt met een wildvreemde in ‘Blind getrouwd’: “Mijn relatie liep stuk tijdens corona, we hadden zelfs al een huis gekocht”

Het koppel besloot samen om de diepste conversaties veelal buiten het oog van de camera’s te voeren. “Omdat we voelden dat we dan opener en eerlijker konden babbelen”, legt Isabelle uit. Het is deel van de reden waarom er vooral veel lachmomenten van de Mechelse te zien zijn. “Natuurlijk lach ik veel en ben ik vaak goedgezind. Maar het is zeker niet zo dat ik geen serieus gesprek kan voeren en mijn gevoelens weglach, of wat er ook allemaal geschreven wordt (lacht). Het was voor mij niet evident om voortdurend voor heel kijkend Vlaanderen mijn ziel bloot te leggen, dus je ziet vooral leuke momenten tussen ons.”

Haar gegiechel verbergt ook wat ongemak, geeft ze toe. “Je moet je inbeelden dat je je tanden aan het poetsen bent en er een camera achter jou staat met drie personen bij. Sorry, ik kan mij dan niet serieus houden (lacht). Dus ja, je ziet me vaak de awkwardness weglachen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER