Emily Hand (8) wordt mogelijk in Gaza vastgehouden als gijzelaar.
Volledig scherm
Emily Hand (8) wordt mogelijk in Gaza vastgehouden als gijzelaar. © The times of Israel

Dood gewaande Emily (8) mogelijk als gijzelaar vastgehouden in Gaza

De familie van het Israëlische meisje Emily Hand (8) dacht wekenlang dat ze was vermoord in de kibboets Be’eri, waar terroristen van Hamas op 7 oktober een bloedbad aanrichtten. Maar sinds kort heeft de familie weer een sprankeltje hoop: mogelijk heeft Emily de gruwel toch overleefd en wordt ze gegijzeld in Gaza. “We zijn heel erg blij dat er een kans is dat ze nog leeft”, zegt haar vader Thomas Hand, die wekenlang gerouwd heeft om de dood van zijn dochter.

  1. TERUGLEZEN GAZA. Families melden dood Israëlische gijzelaar - VS gaan door met droppings van hulpgoederen

    TERUGLEZEN GAZA. Families melden dood Israëli­sche gijzelaar - VS gaan door met droppings van hulpgoede­ren

    Hamas wil dat landen stoppen met het leveren van voedselpakketten via droppings. Volgens de Palestijnse terreurbeweging zijn dinsdag achttien mensen omgekomen bij een stormloop op zulke gedropte pakketten. En de Israëlische premier Benjamin Netanyahu is opnieuw fel uitgevallen tegen de onderhandelingspositie van Hamas. Netanyahu stelt dat Hamas “gestoorde en onrealistische eisen” stelt in de gesprekken over een bestand. De VN-rapporteur voor de bezette Palestijnse gebieden zegt dat er “redelijke gronden” zijn om aan te nemen dat Israël genocide pleegt in de Gazastrook. Lees hier de ontwikkelingen van dinsdag 26 maart terug.
  2. TERUGLEZEN GAZA. Netanyahu: Israël zal ondanks internationale druk Rafah aanvallen - Tel Aviv plant “evacuatie” Gazanen naar “humanitaire eilanden”

    TERUGLEZEN GAZA. Netanyahu: Israël zal ondanks internatio­na­le druk Rafah aanvallen - Tel Aviv plant “evacuatie” Gazanen naar “humanitai­re eilanden”

    De leider van de Democraten in de Amerikaanse Senaat heeft Israël donderdag opgeroepen om snel nieuwe verkiezingen te organiseren. Hij vindt dat premier Benjamin Netanyahu een “obstakel voor de vrede” vormt. Dat kwam hem op forse kritiek te staan van Benny Gantz, minister van het Israëlische Oorlogskabinet. Die noemde de oproep “ongepast en onaanvaardbaar”. De relatie tussen de bondgenoten verslechtert nu vanuit de VS steeds meer kritiek klinkt op de manier waarop Israël oorlog voert. Lees hier de ontwikkelingen van donderdag 14 maart terug.