Illustratiefoto.
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiefoto. © Klaas De Scheirder

Douanier getuigt over angst voor drugsbendes: “Iemands kleinkinderen werden zelfs bedreigd”

“We moeten doodsangsten uitstaan zonder wapen. En onze bazen? Die zijn content dat we meer drugs vinden. Er is een grens bereikt.” Het werk van de douaniers in de haven van Antwerpen wordt steeds gevaarlijker. Ze zijn bezorgd over hun veiligheid nadat twee collega’s overvallen en bedreigd zijn met messen. “Erg om te zeggen, maar wij wachten tot er een dode valt”, getuigt één van hen.

12 reacties

  • paul van gele

    6 maanden geleden
    Ze kiezen zelf voor deze job en niemand dwingt hen. Als je het niet aan kan moet je maar een andere job zoeken en aan nemen. Deze antwoorden heb ik ook meermaals gekregen van politie en douaniers.
  • Sonja De Grave

    6 maanden geleden
    Vandenberghe, het was Jambon die in de vorige regering als minister van BZ als zijn eerste daad een personeelsstop invoerde en een grote besparing op de middelen van de veiligheidsdiensten. Honderden vacatures bij de politie kan men niet in een jaar invullen als men weet dat de slaagkans om aanvaard te worden met moeite 15% is, en dat is maar goed ook om cowboys te weren.
  • Patrick Moorthamer

    6 maanden geleden
    Dat ze eens kijken naar onze buurlanden de politici,ze doen het anders wel als het hun goed uitkomt hoe dat ze dat daar doen!
  • Rik Tytgat

    6 maanden geleden
    Voor de bewaking van de vorige minister van justitie werden de grote middelen ingezet, kosten noch moeite werden gespaard. Diegenen die echt in de vuurlinie staan gaan het met heel wat minder moeten doen.
  • stefan DEVILLE

    6 maanden geleden
    zolang de beloning hoger is dan de straf zal er niets veranderen !