Radio 2

Verschillende auto's in brand gestoken in Seefhoek in Antwerpen

In de Seefhoek in Antwerpen zijn vijf wagens volledig uitgebrand. De politie gaat uit van kwaad opzet. Er wordt onderzocht of er een link is met het drugsmilieu. Niemand raakte gewond.

"Rond 03.45 uur vannacht kreeg de politie een oproep binnen van een autobrand in de Delinstraat, ter hoogte van de Sint-Elisabethstraat in de Seefhoek in Antwerpen", vertelt Willem Migom van de Antwerpse politie. "Daar is vastgesteld dat vier wagens beschadigd waren; drie van de vier waren volledig uitgebrand. Vermoedelijk werden één of twee van de wagens geviseerd en sloeg het vuur over op de twee andere geparkeerde voertuigen."

Ik zag dat mijn auto erbij was, maar ik durfde niet te gaan kijken door de luide knallen

Buurtbewoner Delinstraat

"Ik ben vannacht wakker geschrokken van knallen", zegt een van de buurtbewoners van de Delinstraat. "Ik zag dat er auto's in brand stonden en ik heb de hulpdiensten gebeld. Toen ik zag dat mijn auto er ook bij was, wilde ik gaan kijken of er nog iets te redden viel, maar ik durfde uiteindelijk niet omdat ik serieuze knallen bleef horen. Ik heb gewacht op de brandweer en heb hen verteld wat ik gezien heb, maar ik weet niet hoe de brand is ontstaan."

BEKIJK - Verschillende auto's zijn volledig uitgebrand:

Videospeler inladen...

Tweede incident

"De politie is meteen ter plaatse gekomen en heeft een perimeter ingesteld", zegt Migom. "Het lab van de federale gerechtelijke politie zal nog ter plaatse gaan voor een sporenonderzoek, want we gaan uit van kwaad opzet. Op dit moment zijn er nog geen aanwijzingen dat deze feiten zouden kaderen in het drugsmilieu, maar uiteraard is dat een van de pistes die we zullen onderzoeken."

Rond 06.00 uur kwamen nog twee meldingen binnen van voertuigbranden iets verderop, in de Gasstraat en de Korte Van Sterbeeckstraat. "Daar raakte telkens één voertuig zwaar beschadigd. Ook hier gaan we uit van kwaad opzet. Onderzoek zal moeten uitmaken hoe de brand werd gesticht en of de feiten aan elkaar gelinkt kunnen worden."

De auto van mijn zus is er ook bij, maar we hebben geen idee wie dit heeft gedaan

Buurtbewoner Gasstraat

"Er zijn verschillende auto's uitgebrand in de buurt, en hier in de Gasstraat is het de auto van mijn zus", zegt een buurtbewoner. "We hebben geen idee wie dit gedaan heeft, en waarom. De politie is er mee bezig, dus het is even afwachten."

Radio 2
Radio 2
Radio 2

Meest gelezen