Paul Fierens

Dronken bestuurder rijdt met bestelwagen in woning in Turnhout: "Bejaarde bewoners van 96 en 97 jaar net niet geraakt"

In Turnhout is een bestelwagen een woning ingereden. De twee bejaarde bewoners, een vrouw van 96 en een man van 97, werden net niet geraakt. De bestuurder van de bestelwagen probeerde te vluchten, maar kon in de buurt worden opgepakt door de politie. Volgens de hulpdiensten had de man te veel gedronken.

In de Schorvoortstraat in Turnhout is dinsdag om 9.15 uur een bestelwagen ingereden in een woning. De bewoners, twee negentigers, zaten aan de tafel in de woonkamer en werden net niet geraakt. Ze zijn ongedeerd, maar zijn voor controle naar het ziekenhuis gebracht. De bestuurder probeerde te vluchten maar de politie kon hem oppakken. Hij is niet gewond en had volgens de hulpdiensten te veel gedronken. 

 Wonder boven wonder heeft de bestelbus op tien centimeter na mijn ouders gemist 

Willy, zoon van de twee bewoners
Videospeler inladen...

"Vanmorgen kreeg ik telefoon van mijn schoonbroer die vertelde dat er een bestelbus in het huis van mijn ouders was gereden. Wonder boven wonder heeft die op tien centimeter na mijn ouders gemist. Ze zijn in shock, maar fysiek zijn ze ongedeerd. Hun engelbewaarder zal deze morgen goed wakker geweest zijn", vertelt Willy, zoon van de twee bewoners.

Op de foto is de tafel te zien waar het echtpaar aan zat te eten toen de bestelwagen hun huis binnenreed.
Paul Fierens

"De schade is vrij groot. De takeldienst gaat de auto weghalen en daarna gaan we proberen om de woning zo goed mogelijk te stutten", zegt Jan Peeraer van brandweerzone Taxandria. Voor het echtpaar wordt ergens anders opvang gezocht. 

Bart Van den Langenbergh

Meest gelezen