Niels Destadsbader krijgt hoofdrol in nieuwe versie van Studio 100-musical "14-18"

Presentator en zanger Niels Destadsbader speelt een hoofdrol in de nieuwe versie van de musical "14-18". Destadsbader zal naast vaste waarden Jelle Cleymans en Jonas Van Geel de Studio 100-musical over de Eerste Wereldoorlog nieuw leven inblazen. Ook zangeres Sandrine Van Handenhoven behoort tot de nieuwe cast.

Eind mei kondigde Studio 100 al aan dat ze haar eerste spektakelmusical "14-18" van onder het stof haalt. Het verhaal over de Eerste Wereldoorlog was 10 jaar geleden een groot succes: 325.000 mensen keken van op een rijdende tribune naar het spektakel in de Nekkerhal in Mechelen.

Nieuwe en gevestigde waarden

In het voorjaar van 2024 brengt Studio 100 de vernieuwde versie naar haar Pop-Up Theater in Puurs. Vaste waarden Jelle Cleymans en Jonas Van Geel vertolken opnieuw de rollen van soldaten Jan en Fons. Peter Van De Velde zal weer te zien zijn als luitenant De Decker.

De rol van Albert, nog een soldaat, wordt dit keer niet meer vertolkt door James Cooke maar door Niels Destadsbader. Verder neemt zangeres Sandrine Van Handenhoven de rol van Anna voor haar rekening, de echtgenote van Jan. Voordien werd dit gespeeld door Free Souffriau.

Ook Remi De Smet (soldaat Kamiel) en Marc Peeters (generaal) maken deel uit van de nieuwe cast.

Zelfde verhaal

"14-18" is een verwijzing naar de Eerste Wereldoorlog en brengt het verhaal van vier bevriende soldaten aan het front. Jan, Fons, Albert en Kamiel vertrekken aanvankelijk met goede moed, maar ondervinden al snel dat de strijd uitzichtlozer is dan ze hadden verwacht.

Meest gelezen