Federaal minister van Energie Tinne Van Der Straeten (Groen).
Volledig scherm
Federaal minister van Energie Tinne Van Der Straeten (Groen). © Photo News

Federale regering wil niet enkel petroleum maar ook batterijen in strategische reserve

De federale regering wil in de toekomst niet enkel een strategische reserve van petroleum aanhouden maar ook van batterijen en andere grondstoffen. Sinds de oliecrisis in de jaren ‘70, toen Arabische olieproducerende landen de westerse prijzen kunstmatig opdreven, is het potentieel van petroleum om geopolitieke risico’s in te dijken verminderd.

15 reacties

  • Geert Tamsyn

    6 maanden geleden
    Het produceren van waterstof kan perfect bij de pieken van wind en zon, hoeven de windmolens niet meer constant stilgelegd te worden, daar heb je geen kerncentrales voor nodig, 100 miljard bespaard. Maar batterijen zijn beter dan waterstof: goedkoper en vooral veel efficiënter en veiliger.
  • Wesley Kenis

    6 maanden geleden
    Geert tamsyn: als je echt zo slim zou zijn als je van jezelf denkt dan zou jij dit verkondigen ipv je gebruikelijke fabletjes: als je van fossiele brandstof en kernenergie af wil, dan gebruik je kernenergie tijdens de piek voor het leveren van elektriciteit en tijdens de dal voor het maken van waterstof. Die waterstof kan je dan gebruiken voor de verwarming van huizen en auto's te laten rijden. Zo zorg je dat "vervuilende" technologie de basis legt voor "propere" energie ipv het verketteren!!!!!
  • Gerda Phlypo

    6 maanden geleden
    Wie we daar terug hebben, ze gaat onderzoeken welke industrie er is in België
  • Leo Mariën

    6 maanden geleden
    Lisette van Dijk, waterstof kan net zoals aardgas onder druk opgeslagen worden. Heel ons aardgasnet kan omgebouwd worden naar waterstof. Er is slechts 40% verlies bij het opwekken en opslag. Ik zie het probleem niet? Heb persoonlijk 25 jaar met waterstofvlammen gewerkt om kwartsglas te smelten. Gaat veel sneller, heeft geen zuurstof nodig om te ontbranden waardoor de vlam altijd zuiver is (geen roet) en stoot geen Co2 uit. Enkel de terugslag beveiliging moet anders en beter.
  • Willy Bogaert

    6 maanden geleden
    Beter kernenergie op het vaste land