© IMAGEGLOBE

Staking bij spoorwegen: ook donderdag rijdt helft van IC-treinen

Ook donderdag, tijdens de tweede van twee stakingsdagen op het spoor, zal ongeveer de helft van de IC-treinen, die de grote steden verbinden, rijden. Dat blijkt uit de alternatieve dienstregeling, meldt de NMBS dinsdag. Net als woensdag zullen goed twee op de vijf L-treinen rijden, en vallen de P-treinen, die normaal tijdens de ochtend- en avondspits rijden, zo goed als allemaal weg. Alle seinhuizen in België, die verantwoordelijk zijn om het treinverkeer in goede banen te leiden, zullen operationeel zijn.

Bron: BELGA

Het gemeenschappelijk vakbondsfront bij het spoor kondigde eind oktober twee 48 urenstakingen aan. De eerste begint dinsdagavond om 22.00 uur en duurt tot en met donderdag 9 november, de tweede volgt vanaf dinsdagavond 5 december.

De alternatieve dienstregeling voor woensdag raakte maandag al bekend, nu is ook de treindienst voor donderdag bekend, en die is grotendeels dezelfde als voor woensdag. “Op beide dagen zullen er ongeveer evenveel treinen rijden, maar in sommige regio’s kan het treinaanbod woensdag wel anders zijn dan donderdag”, weet de NMBS.

De spoormaatschappij raadt reizigers aan hun reis goed voor te bereiden, en dat telkens vanaf de dag ervoor. De alternatieve treinregeling voor woensdag kan nu al worden geraadpleegd via de reisplanner op de NMBS-website of via de app. Voor de alternatieve treindienst van donderdag kan dat vanaf woensdagochtend.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer