De wagen kan onmogelijk vertrekken.© mdt

Bouwarbeiders zetten fout geparkeerde wagen vast met … betonblokken: “We willen alleen maar een goed gesprek, geen takelkosten”

Leuven -

Enkele bouwarbeiders hebben een fout geparkeerde wagen in de Vaartstraat in Leuven wel erg duidelijk gemaakt dat de wagen er niet mag staan. Zo werden er twee betonblokken aan de voor- en achterkant van de auto neergezet, zodat de bestuurder van de wagen niet zomaar wegkomt met zijn overtreding.

Maarten De Cock

Aan de Vaartstraat worden al enkele jaren grote werken uitgevoerd. Dat houdt ook in dat er op sommige plaatsen niet geparkeerd mag worden. De bestuurder van een zware Mercedes lapte het tijdelijk parkeerverbod aan zijn laars, en parkeerde zich op een plek waar alleen werfverkeer mag staan. Daardoor staan ook twee geparkeerde wagens in een garage geblokkeerd. Tot grote ergernis van de arbeiders. “Wij hebben onze plaats hier echt nodig, want hier komen ook nog vrachtwagens toe die heel wat ruimte nodig hebben”, klinkt het. “Het is niet de eerste keer dat deze wagen zich hier fout parkeert, dus nu willen we de bestuurder verwittigen dat dit écht niet kan.”

Wegslepen

Daarom plaatste het werfpersoneel twee betonblokken vlakbij de wagen, zodat de bestuurder onmogelijk kan vertrekken. “Wij willen helemaal niet ruziemaken met de betreffende persoon, maar wel op een rustige manier duiden dat dit echt niet kan”, aldus een van de arbeiders. “Voor ons zou het makkelijker zijn om de politie te bellen en de wagen te laten takelen, maar die kosten willen we de bestuurder niet aanrekenen. Je auto laten wegslepen, kost makkelijk 250 à 300 euro. Daarom hopen we dat de persoon in kwestie dit even komt uitpraten, zodat dit niet meer gebeurt. Als we hier vertrekken en de wagen staat hier nog, dan halen we de betonblokken sowieso wel weg.”

Politie bellen

De Leuvense politie maakt duidelijk dat dit, logischerwijs, niet de bedoeling is. “Het is sowieso het meest aangewezen dat de politie wordt gebeld om zoiets op te lossen”, aldus woordvoerder Mathieu Caudron. “Als de bestuurder niet bereikbaar is, wordt het voertuig getakeld aangezien er een parkeerverbod geldt. Uiteraard is het niet de bedoeling dat de wagen wordt geblokkeerd met betonblokken, en we moedigen dit dus absoluut niet aan. Zulke tussenoplossingen kunnen vermeden worden als men ons op de hoogte brengt”, klinkt het.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER